subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KADETSKI DERBI ZAČELJA PRIPAO NOVOSADJANIMA

Radnički-Borac (NS) 1:3 (0:2)

Kao i u mnogim Ligama širom Pokrajine i u kvalitetnoj Ligi Vojvodine za kadete, spuštena je zavesa na jesenji deo sezone.

Ovojesensko takmičenje u konkurenciji kadeta odvijalo se u dve grupe, Sever i Jug, i u minuluh nekoliko meseci odigrano je petnaest kola, od čega jedanaest iz jesenje sezone i četiri prolećna kola. Ovaj sistem takmičenja je napravljen u prvom redu zbog utakmica pley-ofa, koje će se igrati nakon završetka Liga. Po četiri prvoplasirane ekipe iz obe grupe u pley-of nose bodove osvojene sa klubovima iz grupe, koji nastavljaju takmičenje, i na proleće će igrati samo sa klubovima iz druge grupe po dva meča, ukupno šest. Najbolji od njih postaje prvak Pokrajine u konkurenciji kadeta.
U petnaestom kolu grupe Sever, na gradskom stadionu u Somboru, odigran je derbi začelja, u kome se domaći Radnički sastao sa ekipom Borca iz Novog Sada.

Gosti iz pokrajinske prestonice su bili bolji u ovom susretu i naneli su novi poraz somborskim crveno-belima, 1:3. Već u prvom poluvremenu igrači Borca su stekli prednost od dva gola, a gol Japundžića u nastavku, kojim je Radnički smanjio prednost, nije bio dovoljan da se učini nešto više, pogotovo posle treće kapitulacije mladog Milana Jankovića, kada su Novosađani potvrdili trijumf u derbiju začelja.

V.J.