subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KAJAKAŠI APATINSKE PANONIJE DOBILI NOVOG TRENERA

Nakon što je nekadašnji šampion države u kanuu, Ernest Njari podneo ostavku na mesto trenera u Kajak klubu „Panonja“, rad sa mladim nadama apatinskog kajaka poveren je dvadesetpetogodišnjem Radovanu Đukiću

Pre napornog treninga edukacija

Đukić je završio master studije na FSFV u Novom Sadu i trenutno je sudent doktoriskih studija, a diplomirao je temu uvođenja kajaka u školski sistem. Njegovo zvanje i činjenica da je kajak najtrofejniji apatinski sport u velikoj se meri poklapaju, pa je za očekivati da iz svega toga najviše profitiraju mladi pred kojima su tek šampionski zaveslaji. Njegovi treninzi pored fizičke spremnosti imaju obaveznih nekoliko minuta koje posvećuje edukovanju dece u smeru istorije kajak sporta kao i predznanje za napore koji ih očekuju na takmičenjima, ali i međusobne komunikacija što očigledno da zbližava decu.

Budući šampioni prate predavanje pre treninga

Trenutno imam oko 30 dečaka i devojčica uzrasta od devet pa više godina. Redovno radimo i koristimo svaki trenutak da provedemo na vodi. Većinu odlično poznajem, jer sam im bio prvi trener u školi kajaka, tako da sam upoznat za njihovim mogućnostima i dometima.

Novi trener Panonije, Radovan Đukić

Na ovu funkciju sam nedavno postavljen tako da o nekim preterano ambicioznim planovima nemam nameru da govorim. Da bi postigli neki zapaženiji rezultat moramo omasoviti članstvo, jer kroz masovnost možemo doći do određenog kvaliteta. Svi znamo kakvi su šampioni ponikli u Apatnu tako da je to neka obaveza i vodilja za nas i pokušaćemo da radimo u tom smeru, rekao je budući doktor Radovan Đukić.