nedelja, 9 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

KAKAV NAS FUDBAL OČEKUJE OVOG PROLEĆA?

OD BEZBRIŽNE IGRE DO VELIKE GLAVOBOLJE

Fudbalski klubovi sa teritorije opštine Apatin ovog proleće imaće različite zadatke. Pred nekima je opuštajuća polusezona u kojoj mogu da uigravaju ekipu, ali zato ima i onih pred kojima je grčevita borba za svaki bod, jer se nalaze u veoma opasnoj zoni. Krenimo redom.

Fudbaleri Bratstvo 1946 iz Prigrevice polusezonu su završili na petom mestu na tabeli Srpske lige Vojvodina i nalaze se u grupi timova koji mogu bezbedno odigrati narednih 15 kola. Zaostatak iza vodećeg Bečeja je veliki čak 15 bodova, pa je ovo prilika da se Prigrevčani odlično pripreme za sledeću sezonu kada će imati mogućnost da ponovo pokažu svoj kvalitet. Ovakav plasman nagoveštava da će najviše koristi imati gledaoci, jer će, prema najavama iz stručnog štaba Bratstva 1946, ekipa igrati ofanzivno i efikasno. Učinak Bratstva je sledeći: 15 odigranih utakmica, osam pobeda, tri nerešene utakmice i četiri poraza. Gol razlika je 26 datih i 12 primljenih pogodaka.

OFK Mladost APA takmiči se u Vojvođanskoj ligi Sever i nakon prvog dele zauzima nezahvalno poslednje mesto na tabeli sa veoma skromnim učinkom: 15 susreta dve pobede, četiri remija i devet poraza, gol razlika 13:34, 10 bodova. Ukoliko žele da sačuvaju status vojvođanskog ligaša, fudbaleri će morati da se angažuju mnogo više i da poprave bledo izdanje iz jesenjeg dela. Možda je u svemu ovome neka uteha što zaostatak iza ostalih rivala koji će se boriti za opstanak nije nedostižan i uglavnom će se odlučivati u međusobnim okršajima.

U Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Sombor 1. Razred takmiče se Partizan iz Kupusine i Jedinstvo sa Ribareva. Kupusinci su sasvim solidno odradili svoj zadatak tokom jeseni i zauzimaju petu poziciju na tabeli sa učinkom od 11 odigranih susreta, pet pobeda, dve nerešene i četiri poraza gol razlika 24:18 – 17 bodova. Za razliuku od Partizana Jedinstvo će imati dosta poteškoća i moraće uložiti dosta truda ukoliko želi da se spase ispadanja i nekom drugom prepusti „fenjer“. Učinak Jedinstva je: 11 utakmica samo jedan trijumf, četiri remija i šest poraza gol razlika 11:24, sedam osvojenih bodova.

Povezano:  U ODŽACIMA BEZ IZNENAĐENJA 3:0 ZA TEKSTILAC

U Međuopštinskoj ligi 2. Razred igraju Terekveš iz Svilojeva i Dinamo iz Sonte. Terekveš je prvi deo sezone okončao u sredini tabele, na šestoj poziciji sa učinkom: osam utakmica, četiri pobede, jedan remi i tri poraza 11 datih i 13 primljenih pogodaka i 13 osvojenih bodova. Dinamo je na predposlednjoj poziciji sa samo pet osvojenih bodova uz veoma slabu realizaciju: osam utakmica, jedna pobeda, dve nerešene i pet poraza 12:18.

Dakle, kao što je najavljeno u prvim redovima ovog teksta klubovi će u nastavak takmičenja ući sa različitim ambicijama, ali i obavezama, pa je za očekivati da će u nekim ligama neizvesnost trajati do poslednjeg sudijskog zvižduka.