utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KLINCI MLADOSTI NISU USPELI, ALI NISU NI RAZOČARALI

„Vatreno krštenje“ najmlađih fudbalera apatinske Mladosti nije protekao onako kako su oni zamišljali, ali i pored neuspeha zaslužuju sve čestitke za borbenost, htenje i zalaganje. Mališani pred kojima je tek početak fudbalske karijere naišli su na, u ovom trenutku jače rivale, pa je njihovo učešće na velikom međunarodnom turniru „Vujadin Boškov“ koje se održalo u nedelju u Novom Sadu ostalo zabeleženo kao nešto iz čega treba izvući pouke.

Nema razloga za razočarenje, tek su krenuli, najmlađi fudbaleri OFK Mladost sa trenerima Bursaćem i Rapaićem

U prvom kolu i pored niza prilika i šansi koje su trebale da se iskoriste, apatinski mališani izgubili su sa 0:1 od EL Maestro, a u drugom kolu poraz od 0:2 protiv Akademije Siniša Mihajlović, delom ide na dušu sudije, jer je bez pravog razloga kod rezultata 0:0 poništio regularan pogodak Nikole Gostovića iz slobodnog udarca. Na kraju su pretrpeli poraz od 0:2, što je u velikoj meri uticalo na poslednji susret u grupi protiv sjajnog Čukaričkog i porez od 0:5.

Mi smo na turnir otišli sa željom da vidimo kakva je konkurencija u ovom uzrastu. Moram priznati da je mnogo jakih ekipa, ali isto tako sam zadovoljan kako smo igrali, pogotovo u prva dva susreta gde smo mogli ostvariti povoljnije rezultate. Ipak, sve u svemo dobro je bilo. Ovo je prvi nastup ove generacija i nismo se zanosili sa nekim nerealnim rezultatima. U ovom trenutku to je naša stvarnost, jer smo jako kratko zajedno, ali je vidan napredak u odnosu na pre mesec dana. Posebno želim da pohvalim ponašanje dečaka koji su u svakom pogledu bili primerni, kaže trener pionira Mladosti Patar Bursać.