petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KREĆE DRUGI KRUG GLASANjA ZA REALIZACIJU PROJEKATA

Nakon prvog kruga glasanja, u kom su građani opštine Apatin imali priliku da iznesu predloge projekata koji bi da sa realizuju u našoj opštini, izdvojeni su oni koji su najviše puta predlagani

U konkurenciji gde je stiglo preko 500 predloga i ideja, izdvojeno je šest od kojih će onaj koji osvoji najveći broj glasova u drugom krugu ankete koja će se sprovesti od 26.11. do 05.12. u toku sledeće godine biti realizovan iz sredstava prikupljenih od poreza na imovinu.

Treba istaći da smo morali ideje da uskladimo sa budžetom na koji možemo da računamo, te da će projekat koji građani odaberu u drugom krugu glasanja, dogodine biti sigurno realizovan. Ovom prilikom se zahvaljujem svim građanima koji su podržali anketu i sam projekat u prvom krugu, te ih pozivam da to učine i kroz drugi krug ankete. Pozivam ovom prilikom da se uključe i svi oni građani koji to nisu učinili u prvom krugu. Za kraj bih dodao i da je postojao jako veliki broj predloga i sugestija koji su ostvarivi sa minimalnim sredstvima, te da ćemo ih uvrstiti u budžet opštine Apatin za narednu godinu, a o čemu će građani naše opštine biti obavešteni prilikom realizacije istih tokom sledeće godine. – rekao je načelnik opštinske uprave Apatin Mane Škorić.

Građani će narednih dana dobiti listiće na kojima će biti šest predloga od kojih je potrebno zaokružiti jedan koji žele da se realizuje, dok će glasačke kutije biti postavljene na istim mestima kao i u prvom krugu. Anketa će u periodu glasanja biti dostupna i na sajtu opštine Apatin.

Potsećanja radi, opština Apatin učestvuje u Programu Opštinski ekonomski razvoj u Srbiji faza 2. –„Reforma poreza na imovinu“ koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC)  u saradnji sa Ministatstvom državne uprave i lokalne samouprave i  Ministarstva finansija, a sprovodi HELVETAS SRB.

Info služba

                                                                                                Opštine Apatin