subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KRVAVI BOŽIĆNI PIR ČOPORA PASA

Apatinac Boško Zorić dugo će pamtiti ovogodišnji Božić. Naime njemu su psi lutalice zaklali 14 komada živine, četiri „pekinške“ patke, 10 koka nosilja, dve ukrasne koke, pevca i jednogodišnjeg gusana. Psi su upali u dvorištu ovog čoveka u ulici Petra Drapšina u Apatinu, koja pripada širem centru grada. Otvorili su kapiju prema ulici ušli i napravili pravi pokolj.

Radio sam do ponoći a kad sam se vratio sa posla samo što me šlog nije strefio. Celo prednje i zadnje dvorište je bilo puno krvi i perja, a živina je bila razbacana na sve strane. Vidi se da su bežali jer je krv bila u velikim tragovima. Od celog jata uspele su da se sklone samo dve koke i jedan ukrasni pevac-kaže vlasnik Boško Zorić, ljubitelj živine, koji nikada u životu bez obzira što ih drži, nije zaklao nijednu kokoš, patku, gusku.

Šteta je velika, jer nije stradala samo živina, već i prihodi koje je ona davala. Prema rečima vlasnika koke nosilje koje je pazario proletos svakodnevno su nosile jaja, kao i četiri tovne „pekinške patke“, koje su dostigle za kratko vreme težinu od četiri kilograma. Jaja nije prodavao već poklanjao rodbini i prijateljima da prave domaće testo za supu i paprikaše.

U apatinskoj opštini ovo nije jedini slučaj pokolja živine od strane pasa lutalica. U nekoliko ranijih slučajeva ljudi su prijavljivali štetu, sve sa dokazima, i zato dobijali naknadu.