ponedeljak, 8 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

KUGLAŠKA HRONIKA

Predstojećeg vikenda nastavljaju se takmičenja u Super i u Prvoj ligi Srbije. Sem kuglašica Apatina ostale ekipe sa ovih prostora nemaju nikakvih izgleda da se bore za vrh tabele, ali zato kulskom Hajduku predstoji velika borba za očuvanje statusa u Prvoj ligi Srbije.

Kuglašice Apatina u okviru 11. kola Super lige gostuju u Zrenjaninu domaćem Banatu. Možda je ovo ključna utakmica za kuglašice Apatina, jer ukoliko ostvare pobedu ostaće u trci za jedno od mesta koja daju nadu da se mogu uključiti u evropska takmičenja, dok bi sa porazom bile u sredini tabele.

Apatinci takođe nastupaju u elitnom društvu i u 11. kolu gostuju Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Mada su kuglaši Apatina nepredvidivi i često znaju da naprave rezultat kome se malo ko nada, ovoga puta čini se da je domaćin apsolutni favorit i da je bliži osvajanju bodova.

U Prvoj ligi grupa Vojvodina Kordun će biti domaćin u Kljajićevu Jadranu iz Golobovaca i tu ne bi trebalo da se postavlja pitanje oko pobednika, jer su Kordunaši kvalitetniji sastav, a uzgred imaju prednost domaće staze. Somborski Vihor gostuje kod Slavie iz Kovačice i rezultatski rasterećeni kuglaši iz Sombora mogu da pruže jednu dobru igru iz koje bi mogla da se izrodi pobeda. Najteži zadatak ima kulski Hajduk koji gostuje lideru na tabeli Jedinstvu iz Novog Bečeja. Domaćin ima stoprocentni učinak i sasvim je izvesno da će dati sve od sebe kako bi nastavio ovaj niz pobeda, dok će Kuljani bodove spasa morati da potraže u nekim drugim susretima.

 

Povezano:  SLOGI BOD PROTIV KOZARE, ALI MOGLO JE I BOLJE!