četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

LETNJI TURNIR „BAČKI MONOŠTOR 2020“

Višedecenijska letnja manifestacija mladih u Bačkom Monoštiru svakako je tradicionalni turnir u malom fudbalu koji su uglavnom igra tokom jula i koji okuplja ekipa iz sela i okoline. Mada su bili suočeni sa problemom korona virus, organizatori su uspeli da okupe 12 ekipe, šest iz sela, po dve iz Bezdana, grada Sombora i Bačkog Brega i da turnir uvedu u samu završnicu.

Večeras su na programu polufinalne utakmice, a završnica je zakazana za sutra (sreda 15.07.) kada će se znati koja će ekipa poneti laskavo zvanje najbolje, odnosno kojoj će pripasti treće mesto.

Inače, četvrtfinalne utakmice ostaće upamćene po mnogo golova, jer su strelci bili raspoloženi, a na četiri meča postignuto je ukupno 24 gola. Susreti odluke i eliminacija startovali su tako što je bezdanska ekipa “Krčma kod kumova” sa lakoćom savladala breški Dinamo sa 4:0. Na putu do finala suprostaviće im se još jedna ekipa iz Bačkog Brega, “COVID-19”,  koja je svojim protivnicima iz ekipe “Kafana kod Patka” napunila mrežu slavivši sa10:1.

Drugi polufinalni par odlučen je u mnogo dramatičnijim i neizvesnijim utakmicama. Duel dva somborska sastava : ŽAK juniori – “Agromondo” okončan je u regularnom delu 3:3, a posle izvođenja penala slavili su fudbaleri “Agromonda”. Njihovi protivnici u polufinalu biće fudbaleri ekipe “Disko bar Bumerang” iz mesta domaćina, koji su sa 2:1 bili bolji od svojih sumeštana iz ekipe VIP Grup. Svakako da treba istaći da je utakmice četvrtfinala dobro vodio sudija iz Smbora, Srđan Kiršner.

Polufinale je na programu večeras od 20,00 sati, a u prvom meču se sastaju “Krčma kod kumova” – “COVID-19”, nakon toga u drugom igraju “Agromondo” – “Disko bar Bumerang”