sreda, 3 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

LOKALNI DERBI U SOMBORU: RADNIČKI 1912 – BRATSTVO 1946

U subotu od 13,30 časova na gradskom stadionu u Somboru odigraće se utakmica 12. kola Srpske lige Vojvodina između domaćeg Radničkog 1912 i prigrevačkog Bratstva 1946. Ovakve i slične utakmice, koje se svrstavaju u lokalne derbije, pobuđuju veliko interesovanje kod pristalica fudbala. Bez obzira na činjenicu da Prigrevčani igraju po principu „toplo-hladno“ i da su u poslednje dve utakmice doživeli poraze, optimizam je prisutan i za očekivati je da igrači pruže sve od sebe i na neki način poprave bled utisak. Prema nekim (nezvaničnim) informacijama fudbaleri Bratstva 1946 su se samokritički osvrnuli na dosadašnji deo sezone i rešeni su da protiv Radničkog 1912 pokažu da zaslužuju bolji plasman na tabeli u odnosu na trenutno sedmo mesto i 16 osvojenih bodova.

Za razliku od Prigrevčnana domaći fudbaleri igraju u dosta dobroj formi i u prošlom kolu su uspeli da osvoje bod na gostovanju u Pančevu protiv Železničara i trenutno se nalaze na četvrtom mestu na tabeli sa tri boda više od Bratstva 1946. Somborci su poslednji put izgubili susret protiv subotnjeg protivnika, a bilo je to u finalnoj utakmici kupa Područnog saveza Sombor odigranoj u Prigrevici kada je domaćin slavio nakon boljeg izvođenja penala, pa postoji želja za revanšom.

Utakmicu će suditi Stefan Jeknić sa Palića, a pomoćnici su mu Bojan Paštar (Subotica) i Marko Nikolić (Novi Bečej), četvrti sudija Mikloš Gligor (Subotica) a posmatrač-kontrolor biće Robert Kiš – Čepegi iz Novog Sada.

Povezano:  SJAJNI NIKOLA JOKIĆ UKNJIŽIO 50. TRIPL-DABL!