četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

LOŠ DAN „LAVOVA“ U BAČKOM PETROVCU

Budućnost iz Paraga ugošćuje Bratstvo1946

U sredu su odigrane utakmice prvog kola Područnog Kupa Sombor, gde je na sedam odigranih mečeva postignuto 29 golova, ili 4,2 po jednom meču, što se opet smatra dosta efikasnim kolom u kojem su strelci došli do izražaja. Jedna utakmica nije odigrana i biće registrovana službenim rezultatom, a to je meč u Čonoplji gde se gosti iz Karavukova nisu pojavili. Veliko iznenadjenje je poraz dojučerašnjeg drugologaša, ekipe ČSK, koji je poražen od Mladosti u Bačkom Petrovcu.

Preostala dva trećeligaša, Bratstvo 1946 je savladalo na svom terenu Radničkog iz Sombora sa 2:0 (strelci Makar i Nosković), a Kula 1912 je bila ubedljiva u Mladenovu, i domaća Budućnost je poražena sa 0:5. Puno golova palo je u Bačkom Monoštoru, gde je domaći Dunav prertrpeo poraz od Crvenke sa 1:7, a OFK Mladost u Apatinu je sa 6:0 ispratila Terekveš iz Svilojeva. Nijedan od klubova sa teritorije odžačke opštine nije prošao u dalje kolo, jer je Tekstilac savladan minimalnim rezultatom u Paragama od Budućnosti (bilo je 1:0), a bačkobrestovački BSK je nakon nerešenih 2:2 u regularnih 90 minuta sa Radničkim 1912 u Somboru, poklekao u izvodjenju jedanaesteraca (6:3).

Danas je obavljen žreb u prostorijama PFS Sombor, a nova runda, odnosno drugo kolo Područnog Kupa je na programu u sredu, 24. oktobra. Borbu za polufinale, izboriće pobednici susreta Hajduk 1912 i Radnički 1912 u Kuli, zatim u Paragama Budućnost i Bratstvo1946, u Bačkom Petrovcu Mladost i Crvenka, i u Apatinu OFK Mladost i Sloga iz Čonoplje. Interesantno je napomenuti da će ova dva kluba u roku od 11 dana odigrati dva međusobna susreta na istom terenu, jer već u subotu je veliki derbi na stadionu Mladosti, gde se sastaju drugoplasirani i trerćeplasirani tim na tabeli Vojvođanskog severa.