subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MAKSIMOVIĆ KATEGORIČAN – RADNIČKI 1912 MORA IGRATI OFANZIVNO

„Generalka“ određuje startnu postavu

Sutra (subota) je pred fudbalerima somborskog Radničkog 1912 poslednja kontrolna utakmica pred početak novog prvenstva u Srpskoj ligi Vojvodina. Somborci odlaze u Beograd gde će još jednom odmeriti snage sa domaćom ekipom Stepojevac Vaga članom Srpske lige Beograd. Izabranici trenera Nebojše Maksimovića su pre mesec dana savladali istog rivala sa 2:1, ali čini se da je prekaljeni strateg tu, kao i većinu ostalih kontrolnih utakmica, arhivirao i da se okreće periodu koje je pred ekipom.

-Imamo malo problema oko povreda pojedinih igrača, što je u ovoj fazi priprema normalno. Nisu to povrede teže prirode, međutim ometaju nesmetani rad i utiču na odabir igrača za takozvane prijateljske susrete, mada ja ne volim reč prijateljske, jer se u svakoj utakmici traži da igrači pruže dobru igru, naglašava šef stručnog štaba somborskog trećeligaša Nebojša Maksimović.

Ostalo je još malo je vremena do starta prvenstva i okršaja za bodove. Neizbežno je pitanje za trenera da li vidi startnu postavu, koliko je zadovoljan učinkom pojedinaca i šta navijači mogu očekivati od ove ekipe?

-Iznenada smo ostali bez pouzdanog, kvalitetnog i iskusnog Zlatka Liščevića koji se vratio u Trajal iz Kruševca. To je bio dogovor dva kluba. Svi ostali su u kombinaciji. U ovom trenutku mogu biti zadovoljan odnosom igrača prema onome što im je obaveza. Redovni su na treninzima, trude se i teže da se nametnu ponašanjem i zalaganjem. To je veoma bitno, jer je zdrava atmosfera neophodna za dobar rezultat. Oko forme igrača je nezahvalno davati bilo kakav komentar, jer tek predstoje prvenstvene utakmice i u prvih osam kola imamo izuzetno težak raspored uz dve vanredne srede. Trenutno se trudimo da što više osvežimo igrače kako bi lakše podneli ritam koji nam predstoji, reči su Makismovića koji kao da je na pitanje šta navijači mogu da očekuju, imao već unapred spreman odgovor: – Ja gde god da sam radio gajio sam ofanzivnu igru, pa od toga ne odustajem ni ovoga puta. Radnički 1912 treba da bude prepoznatljiv po svom stilu i da bukvalno nateramo rivale da se prilagođavaju našoj igri. Svesni smo da će mnogi dodatno da se zalažu protiv nas, jer nije svejedno pobediti ekipu koja se bori za opstanak i onu iz vrha tabele. Naš osnovni cilj je da se što bolje kotiramo na tabeli, da kroz jesenji deo sezone uvidimo gde smo jaki, a gde slabi. Radićemo kao i do sada, svaku utakmicu ćemo analizirali i razdvojiti dobro od lošega. Dobre poteze ćemo usavršavati, a loše stvari otklanjati. Nadam se da ćemo u tome uspeti, a već za desetak dana imaćemo prvi odgovor na pitanje koliko smo dobro radili!