četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MFL 1. RAZRED – DEBAKL VODEĆEG ŠANTIĆA U KUPUSINI

U derbiju na Bukovcu nije bilo pobednika

Šesta runda u prvenstvu MFL I razreda donela je očekivane rezultate za većinu susreta, sem onoga u Kupusini. Možda se i očekivala pobeda domaćina, a malo ko je verovao da će biti sa tim rezultatom. Vodeća ekipa na tabeli visoko je poražena na igralištu Partizana od istoimene ekipe sa 5:0. U prvih 45 minuta susreta crno-beli iz Kupusine su imali prednost od samo 1:0, da bi u nastavku zaigrali još bolje i efikasnije i gostima zagorčali popodne (5:0). U derbiju kola na Bukovcu, domaći Omladinac i Kordun iz Kljajićeva su igrali nerešeno 1:1.

Detalji sa utakmice Omladinac (Bukovac) – Kordun Foto: Tomislav Curnovic

Domaćin je poveo već u prvoj minuti utakmice, da bi pred kraj poluvremena ostao bez jednog igrača, kojeg je glavni sudija isključio zbog prekršaja. U nastavku su gosti iz jednog prekida golom Čekeliša izjednačili na 1:1 i tako je ostalo do kraja susreta.

Vodila se bespoštedna borba za svaki pedalj terena. Foto: Tomislav Curnovic

U ostalim susretima, uglavnom očekivani rezultati. Pa je tako Terkveš pred svojim navijačima u Svilojevu dobio Dunav sa 4:0, a OFK Šikara je doživela katastrofu u Deronjama u susretu sa Omladincem (6:0). Treći remi u prvenstvu zabeležili su fudbaleri Mladosti iz Kruščića igrajući pri tom 0:0 sa Jedinstvom iz Ribareva. Jedina pobeda u gostima je ona Hajduka iz Stapara, koji je sa 4:2 slavio u Srpskom Miletiću u susretu sa Zadrugarom. 

FotoTomislav Curnovic:

Uprkos porazu, Šantićani su i dalje prvi, a na bod iza njih je Kordun (14), a dva manje ima Omladinac sa Bukovca (13). Na začelji Mladost ima tri, a Jedinstvo jedan bod.

https://www.instagram.com/ijweddings/


U narednom kolu Hajduk u Staparu dočekuje Mladost iz Kruščića, Zadrugar putuje u Kljajićevo na megdan Kordunu, gradski, ili bolje rečeno prigradski derbi se igra u Šikari, gde domaća ekipa dočekuje Omkladinac sa Bukovca. U Šantiću je derbi kola, a igraju Aleksa Šantić i Omladinac iz Deronja. Zanimljivo će biti i u Monoštoru, gde gostuje zahuktali Partizan, a ništa manje interesantna utakmica će biti odigrana na Velikom Salašu, gde u opštinskom derbiju Jedinstvo dočekuje Terkveš iz Svilojeva.

https://www.instagram.com/ijweddings/

V.Janković