četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MFL 1. RAZRED – U SEDMOM KOLU GOSTIMA NI BOD

Kordun i Aleksa Šantić nastavljaju trku

Šest utakmica i isto toliko pobeda domaćih ekipa, glavne su karakteristike sedmog kola prvenstva MFL Sombor I razred. Škrti prema gostima, kojima su na šest mečeva dali 14, a primili svega 5 golova, sve domaće ekipe uknjižile su u ovom kolu po tri nova boda. Ubedljivi su bili fudbaleri staparskog Hajduka, koji su savladali slabu Mladost iz Kruščića (3:0), a sam Marko Cimeša iz Korduna je pobedio bledi sastav Zadrugara iz Srpskog Miletića, kome je tri puta zatresao mrežu (3:1). Tesne pobede sa golom razlike (3:2) izvojevali su fudbaleri Dunava u Bačkom Monoštoru protiv kupusinskog Partizana, i Jedinstva u Ribarevu, koji su, u opštinskom derbiju, bili bolji od Terekveša iz Svilojeva. Na dva različita derbija, onom u Aleksi Šnatiću, gde je igrao Omladinac iz Deronja sa domaćim Aleksa Šantićem bilo je minimalnih 1:0 (gol Aleksandra Sjerana u poslednjim trenucima utakmice) i u Šikari, gde je domaći sastav bio bolji od Omladinca sa Bukovca (gol Tomića u 35 minuti).

Ekipa Omladinac Bukovac

Novim bodovima iz derbija, Šantićani su zadržali čelnu poziciju, i još uvek beže Kordunu bod , dok su na trećoj i četvrtoj poziciji Omladinac (B) i Hajduk sa 13, odnosno peti Omladinac iz Deronja sa 12 bodova. Na začelju četiri ekipe zajedno (OFK Šikara, Jedinstvo, Zadrugar i Mladost) imaju 18 bodova koliko i prvi Aleksa Šantić.
U narednom kolu nekoliko interesantnih utakmica, a najzanimljivije bi trebale da se odigraju u Staparu i na Bukovcu, gde gostuju Kordun, odnosno Aleksa Šantić. Opštinski derbi je u Kupusini, Partizanu na noge dolazi Jedinstvo iz Ribareva. U Kruščiću gostuje Terekveš, a u Deronjama Dunav. OFK Šikara putuje u Srpski Miletić domaćem Zadrugaru, koji bi pobedom mogao da se sa gostom izjednači na tabeli, odnosno da zamene mesta (sa 11 na 9).

 

Vinko Janković