subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MFL 1. RAZRED VAŽNE POBEDE VODEĆE ČETVORKE

Na začelju sve po starom

Deveto kolo u prvenstvu MFL Sombor I razred proteklo je u znaku pobeda vodeće četvorke, gde su prve dve ekipe na tabeli pobede izvojevale pred svojim navijačima, a njihovi pratioci sa treće i četvrte pozicije, obradovali su svoje navijače bodovima donesenim sa gostovanja. Preostala dva susreta u ovome kolu završena su bez pobednika, nerešenim rezultatom. Ukupno je postignuto 13 golova ili 2,2 po jednom meču, što predstavlja jednu slabu efikasnost strelaca. Ipak, pola tuceta, ili skoro polovinu datih golova u ovom kolu mogli su da vide gledaoci u Kljajićevu na utakmici između Korduna i Mladosti iz Kruščića gde je bilo 6:0 za domaćina. Sa dva postignuta gola, povratnik u ekipi Alekse Šantića, Petronijević je obezbedio tri boda svome timu u susretu sa prosečnim Zadrugarom iz Srpskog Miletića.

Pratioci vodećeg dvojca su pobedili u gostima, Bukovčani u Bačkom Monoštoru 0:1 (Mirko Sekulić u 86. minutu), a Staparci u Šikari 0:2. Ovaj poslednji, igran u izletničkoj šumi kraj Sombora imao je buran tok i dva potpuno različita poluvremena. U prvom se igralo mirno, oprezno, i reklo bi se na rezultat koji je i jednima i drugima odgovarao, a nastavak je bilo mučno gledati, zbog čestih prekida, faulova, psovki, svađanja, sudijskih grešaka i svega što navijači nisu željni videti na ovakvim utakmicama.

Detalj sa utakmice: Šikara – FK Hajduk Stapar

U preostala dva susreta, gde su rivali uzeli po bod, zadovoljni mogu biti više gosti, u ovom slučaju Omladinac iz Deronja koji je igrao 0:0 na Velikom Salašu i Partizan iz Kupusine, koji je u opštinskom derbiju odigrao 1:1 u Svilojevu sa domaćim Terekvešom.
Na tabeli Kordun i Aleksa Šantić sada imaju po 21 bod, treći je Omladinac sa Bukovca sa 19, a četvrti Hajduk sa 17 bodova. Na začelju, Mladost predposlednja ima 6, a Jedinstvo, zadnje 5 bodova.
U desetom, predposlednjem kolu, šest ekipa igra svoje zadnje jesenje utakmice pred svojim navijačima. Tako Mladost u Kruščiću dočekuje Partizana, Omladinac u Deronjama Terekveša, a njegov imenjak na Bukovcu Jedinstvo. Derbi kola je u Staparu, gde Hajduk čeka Aleksa Šantić, vodeći Kordun ugošćuje OFK Šikaru, a Zadrugar u Srpskom Miletiću dočekuje Dunav iz Bačkog Monoštora.

V.Janković