utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MFL 2. RAZRED – GRANIČAR PREUZEO ČELNU POZICIJU

Samo bod za Stanišić u Lemešu

Na dva kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva MFL Sombor drugog razreda došlo je do promene na samom vrhu tabele. Iako utakmicu manje imaju od njihovih komšija iz Stanišića, fudbaleri ridjičkog Graničara su novom pobedom došli do bodova i sada imaju 21. Najnoviji trijumf je ostvaren u Sonti u sudijskoj nadoknadi (1:2), a na njihov mlin je išao i rezultat iz Svetozar Miletića, gde su vodeći Stanišićani „kiksnuli“, igrajući pri tom nerešeno sa Jedinstvom (2:2). U ostala tri susreta bolji su bili fudbaleri domaćih i ostvarili važne pobede nad svojim rivalima. Najefikasniji su bili fudbaleri Dinama u Bačkom Bregu, koji su sa 8:1 ispratili Panoniju u Lalić. Lider je pobedio Sport iz Bezdana sa 3:1, a meč u Bačkom Gračacu nije ni igran jer Somborci nisu došli. Po rečima njihovog počasnog predsednika, čuvenog Nikole Mijatovića-Mijate, ovo je prvi izostanak fudbalera OFK Metalca na jednoj prvenstvenoj utakmici od njihovog osnivanja, davne 1963 godine. U ovom kolu slobodna je bila ekipa Telečke, a na pet utakmica postignuta su 23 gola ili 4,6 po jednom meču.


Na tabeli vodi Graničar sa 21 bodom, a prate ga Stanišić (utakmica više) i Borac sa 20, i Lider sa 16. bodova. Na začelju Dinamo (S) sa 5 i Sport sa 3 boda drže dva poslednja mesta.
U narednom kolu Stanišić dočekuje Telečku, Sport Jedinstva iz Svetozar Miletića, a OFK Metalac Lidera. Derbi je u Riđci gde Graničar dočekuje nepobeđenog Borca iz Bačkog Gračaca, a u Bačkom Bregu igra se derbi imenjaka, gde putuju Sonćani. Slobodna u narednom kolu je ekipa Panonije iz Lalića.

V.J.