utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MFL 2. RAZRED – GRANIČAR ZA PETAMA VODEĆIM KOMŠIJAMA

Telečka iznenadila u Laliću

Osma etapa prvenstva MFL Sombor drugog razreda bila je siromašna golovima u odnosu na predhodna kola. Postignuto je svega 13 golova na pet utakmica, ili 2,3 po jednom meču. Vodeći dvojac do ovoga kola, Stanišić i Borac odigrali su svoje utakmice samo sa po jednim datim i jednim primljenim golom, što je u neku ruku iznenađenje kola. Stanišić je podbacio pred svojim navijačima igrajući pri tom 1:1 sa Liderom iz Odžaka, a Borac je doneo bod iz Bezdana od poslednjeg Sporta(1:1). Iznenađenje je napravio tim Telečke, koji je slavio u Laliću (0:3), a 0:2 kraj pruge u Somboru je u neku ruku isto iznenađenje jer je domaći OFK Metalac četvrti put pokleknuo pred svojim navijačima, a pobedio ga je tim kojem je ovo bila prva pobeda u prvenstvu, Dinamo iz Sonte. Meč u Riđici nije trajao ni 20 minuta, a postignut je rezultat od 4:0 za domaći Graničar.

OFK Metalac Sombor

I ovoga puta gost, koji je na utakmicu došao sa svega osam igrača, nakon povrede dvojice, napušta borilište, i takmičarskoj komisiji prepušta da ona reši registrovanje ove utakmice.
Tri kola pre kraja Stanišić ima bod prednosti (19) i utakmicu više od drugoga na tabeli, Graničara (18), koji opet Borcu (17) beži za bod. Četvrti je Lider sa 13 bodova. Na začelju, Metalac ima 6, Dinamo (S) 5, i zadnji Sport, 3 boda. Borac je i dalje jedina neporažena ekipa, a Sport iz Bezdana i dalje ne zna za pobedu, samo tri remija.
U narednom kolu Dinamo u Bačkom Bregu dočekuje Panoniju, a njegov imenjak u Sonti, Graničara iz Riđice. Somborci putuju u Bački Gračac kod ekipe Borca, a Sport u Odžake na megdan Lideru. Posle više od dvadeset godina igra se komšijski derbi u Svetozar Miletiću, gde Jedinstvo dočekuje vodećeg Stanišića.

Vinko Janković