utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MFL 2. RAZRED – ŠESTA POBEDA STANIŠIĆA

Sport i Dinamo(S) i dalje bez pobede

Minulo, šesto kolo u prvenstvu MFL II razreda, odigrano proteklog vikenda proteklo je u znaku pobeda favorita, gde je ostvaren jedan trijumf domaćina (Stanišić protiv Dinama (S) sa 9:2), jedan je susret završen nerešeno (Sport-Dinamo 1923) 1:1, dok su u preostala tri susreta slavili gosti. Jedinstvo iz Svetozar Miletića je iznenadilo Panoniju u laliću (0:1), Graničar je bio bolji od OFK Metalca (2:4), a Lider je u Telečki slavio sa 1:2. Slobodna u ovom kolu je bila ekipa Borca iz Bačkog Gračaca.

Postignuta su 23 gola ili 4,6 po jednom meču. Ponovo su najefikasniji bili fudbaleri vodećeg Stanišića, koji su do sada dali 33 gola ili šest više od pet ekipa sa začelja, zajedno. Naime, fudbaleri Jedinstva, OFK Metalca, Telečke, Sporta i Dinama(S) su 27 puta zatresli protivničke mreže. Dva kluba su i dalje bez poraza (Stanišić i Borac), a dva kluba još nisu osetila draž pobede (Sport i Dinamo-S ). Interesantno je napomenuti da je ekipa somborskih metalaca i treći put poražena pred svojim navijačima.

Bolji od njih u ovom kolu bili su fudbaleri Graničara iz Ridjice, koji su vrlo brzo na ovoj utakmici došli do vođstva od 0:2, a zatim stali i dozvolili domaćinu da poravna na 2:2 (Olujić i Kantor), da bi do kraja prvih 45 utakmice ponovo poveli sa 3:2, i u drugom delu overili pobedu.
Na tabeli Stanišić i dalje vodi sa maksimalnih 18 bodova, ispred Borca koji ima 13 i utakmicu manje, a zatim slede Graničar i Lider sa 12 i utakmicama manje. Na začelju Bezdanci i Sonćani imaju po bod, a Telečka je na poziciji više sa 3 osvojena boda.


U narednom kolu se igra derbi u Bačkom Gračacu, gde Borac dočekuje Stanišić. U ostalim susretima Graničar igra sa Panonijom u Riđici, Dinamo u Bačkom Bregu dočekuje OFK Metalac, a njegov imenjak u Sonti, bezdanski Sport. U Lemešu se igra susret Jedinstva i Telečke, a odžački Lider je slobodan.

Vinko Janković