ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MILICA NEPRIKOSNOVENA ATLETSKA KRALJICA

Veliko finale takmičenja “Brzinom do zvezda” čiji su organizatori i partneri bili Srpski atletski Savez i kompanija Telenor, a koje je održano na stadionu Partizana u Beogradu, ostaće upamćeno po sjajnom nastupu Apatinke Milice Zanze, koji je obeležila ubedljivom pobedom. Još jednom je mlada Apatinka zablistala i u punom sjaju pokazala da je trenutno, na kratkim stazama, u svom uzrastu neprikosnovena i da se sa pravom, od ove skromne devojčice, u skoroj budućnosti mogu očekivati vrhunski rezultati.

Neprikosnovena Milica Zanze

Doći do same završnice nije bilo lako, a u prilog toj tvrdnji neka ide podatak da su održana kvalifikaciona takmičenja u 37 gradova širom Srbije i da je samo po osam najboljih devojčica i isto toliko dečaka iz svakog grada -okruga obezbedilo plasman u veliko finale.

Članica AK Apatin i učenica Osnovne škole Žarko Zrenjanin Milica Zanze, svoj put do zlata obeležila je superiornim pobedama u kvalifikacionoj trci, potom u polufinalu, a u velikom stilu slavila je u finalu.

Tandem koji je obeležio poslednje četiri godine Milica i trener Bojan Tomašević

Treba naglasiti da je kvalifikaciono takmičenje za naš okrug održano je 4. juna na stadionu OFK Mladost u tehničkoj organizaciji Atletskog klub Apatin, uz podršku Opštine Apatin, Sportskog saveza Opštine Apatin, Opštinske organizacije Crvenog krsta Apatin i Kulturnog centra Apatin. Takmičenje u Apatinu po oceni glavnog koordinatora Brzinom do zvezda ocenjeno je najvećom ocenom i koji je odao priznanje Atletskom klubu Apatin, predsedniku Goranu Čegaru i koordinatoru Bojanu Tomaševiću na izuzetno korektnoj, kvalitetnoj saradnji i sjajnoj organizaciji kvalifikacionog takmičenja.

Koordinator cele aktivnosti ispred Zapadno-Bačkog okruga tokom realizacije projekta Brzinom do zvezda bio je, Bojan Tomašević koji obavlja ulogu trenera u Atletskom klubu Apatin, a koji istovremeno ima i veliki i neprocenjivi udeo u sjajnom rezultatu Milice Zanze čiji je bio trener u proteklih četiri godine i zajedničkim radom ostvarili su velike uspehe.

Šampionka Milica Zanze za pobedu na takmičenju dobila je letovanje 7 dana u Grčkoj za nju i porodicu, mobilni telefon, takođe za svoju školu OŠ Žarko Zrenjanin Apatin osvojila je veliki plazma televizor koji je poklon od kompanije Komtrejd, pobednički pehar i zlatnu zvezdu koju joj je uručio Slobodan Branković direktor Srpskog atletskog Saveza i još dosta nagrada.

Zapadno – Bački okrug su na velikom finalu u Beogradu predstavljali:

Ponosna na uspehe kapiten Milica Zanze

Devojčice:

1. Milica Zanze /2010. godište./ OŠ Žarko Zrenjanin – Apatin – kapiten ekipe

2. Anja Vodeničar /2010./ OŠ Dositej Obradović – Sombor

3. Sofija Cvetković /2010/ OŠ Avram Mrazović – Sombor

4. Tamara Rakas /2010./ OŠ Mladost- Prigrevica

5. Nađa Ranđelović /2010./ OŠ Miroslav Antić – Odžaci

6. Kaća Ćirić /2010./ OŠ Branko Radičević – Odžaci

7. Katarina Rajković /2010./ OŠ Vuk Karadžić – Deronje

8. Ana Šmit /2012./ OŠ Bratstvo i Jedinstvo – Bezdan

Dečaci:

1. Uroš Mandić /2010. godište./ OŠ Žarko Zrenjanin – Apatin – kapiten ekipe

2. Darko Balog /2010./ OŠ Žarko Zrenjanin – Apatin

3. Stefan Bačić /2011./ OŠ Ivan Goran Kovačić – Sonta

Biće još puno zajedničkih uspeha, profesot Nikola Orelj i Milica

4. Relja Lalić /2011./ OŠ Dositej Obradović – Sombor

5. Andrija Orlović /2010./ OŠ Miroslav Antić – Odžaci

6. Stefan Bjeloš /2011./ OŠ Nikola Tesla – Kljajićevo

7. Dimitrije Čabrilo /2012./ OŠ Bratstvo i Jedinstvo – Bezdan

8. Valentin Marsel /2010./ OŠ Nestor Žučni – Lalić

U pratnji dece na finalnom takmičenju pored Bojana Tomaševića, ispred Apatina bio je Nikola Orelj, za decu iz Sombora bila je zadužena trener AK Maraton Sombor Mira Trifunov i nasatvnici iz Osnovnih škola sa teritorije Opštine Odžaci.

 

Mama Jelena najveća podrška šampionki

Podršku učešću na velikom finalu pružio je Opština Apatin.Sportski savez Opštine Apatin i Opština Odžaci.