četvrtak, 25 februaraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MILICA ZANZE NAJBRŽA DEVOJČICA SRBIJE

Na zvaničnoj listi najboljih 100 mladih atletičarki za 2019. godinu, uzrasta 2008. godište i mlađe, koju je odjavio Atletski savez Srbije, među devojčicama koje su perspektiva srpske kraljice sporta nalazi se ime Apatinke Milice Zanze, članice Atletskog kluba Apatin.

Bez premca u svom uzrastu, Milica Zanze

Ona je, u svom uzrastu 2010. godište ubedljivo prva sa vremenom 9;25 na stazama od 60 metara, pa je na rang listi svih devojčica (od 2008. do 2010. godišta) plasirana na 16. poziciju što je sjajan rezultat. Drugoplasirana Ksenija Mrkela iz Pančeva sa vremenom 9;52 nalazi se čak 13 mesta iza mlade Apatinke i dovoljan je pokazatelj koliko je Milica superiorna u odnosu na svoje vršnjakinje. Svakako da treba naglasiti da je veoma talentovana Milica Zanze ostvarila sve pobede u 2019. godini. Samo je na početku karijere stala na mesto vicešampionke, a nakon toga je nanizala seriju od 28 uzastopnih trijufa.

Dokaz da je vanseriski talenat ova devetogodišnja devojčica dokazala je i u skoku u dalj, gde je sa rezultatom 3,95 metara prva među svojim vršnjakinjama, a sveukupno 23. Prva pratilja joj je Anđelina Mihajlović iz Rume koja ima rezultat od 3,79 m i zauzima 43. mesto. Ovi rezultati su uzeti na osnovu Miličinog nastupa na mitingu u Šapcu i važe za zvanične. Mada ove godine nije nastupala u trkama na 50 metara ona ima i tu najbolje rezultate, a priliku da bude i zvanično na vrhu ovosezonske tabele imaće 8. decembra kada odlazi na veliki miting Bak-Beograd gde će na okupu biti najbolje atletičarke Srbije. Ambicije mlade Apatinke su da pokuša 50 metara istrčati ispod osam sekundi, što bi bio vrhunski rezultat, a na osnovu izjave trenera Bojana Tomaševića očekuje se da Milica u 2020. godini nastavi da bude superiorna, ali i da 60 metara istrči ospod devet sekundi.

Povezano:  DA LI STE ZNALI DA JE APATIN IMAO SVOJ KLUB DIZAČA TEGOVA?