petak, 7 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

MILKINI „KLINCI“ DOŠLI DO ELITE

BRAVO ZA MLADE PRIGREVČANE

Poslednja dva rukometna kola za pionire u LMKV M12 koja su se održana u nedelju u Prigrevici donala su veliku radost mladim Prigrevčanima koji su završili takmičenje sa makismalnim učinkom i naredne godine će se takmičiti u Super ligi.

Prigrevčani su juče bili na visini zadatka. Najpre su u duelu sa direktnim konkutentom za titulu prvaka Crvenkom, slavili sa 19:14 i utakmicu pre kraja prvenstva rešili sve dileme oko šampionske titule. Duel sa Somborelektrom poslužio je kao revijalna utakmica koja je bila praznik za domaće navijače, jer su Milkini „klinci“ slavili sa 17:5 uz konstataciju da u drugom delu susreta nisu primili niti jedan pogodak. Na kraju je tabela izgledala ovako:

Konačna tabela M12

Takmičenje za klubove elitne lige počinje u februaru naredne godine, a takmičiće se:  1. RK PIK Prigrevica – Prigrevica 2. RK Crvenka – Crvenka 3. RK Mladost TSK ORK – Temerin 4. RK Potisje Pleteks – Ada 5. RK Lavovi – Bačka Palanka 6. RK Vojvodina – Novi Sad 7. RK Dinamo – Pančevo 8. RK Jabuka – Jabuka.

Nema sumnje da je Milka Nikšić podigla kvalitet rukometa na zavidan nivo i da Prigrevica, bez obzira na veoma loš natalitet, sigurnim koracima grabi ka samom vrhu pokrajinskog rukometa, što potvrđuju postignuti rezultati. Ako se pogledaju protivnici mladih Prigrevčana onda se lako može primetiti da su to sve veliki rukometni centri koji imaju bogate istorije, a ujedno su barem duplo veći i na raspolaganju imaju veliki fond igrača. Iz tog razloga ovim mališanima treba od srca čestitati i poželeti da ostanu što duže na okupu, jer poseduju sve što je neophodno za dobre uspehe.

Povezano:  RADNIČKI 1912 PROTIV OMLADINCA JURI LIČNI REKORD