petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MIROSLAV PAUNOVIĆ – PAUN – IGRAČ SJAJNE KARIJERE

Još kao dečak koji je zakročio na teren apatinske Mladosti, Miroslav Paunović nagoveštavao je blistavu fudbalsku karijeru. Imao je sve ono što treba za vrhunske domete, dribling, sjajan i precizan šut, vrhunski pregled igre i sve ostalo što priroda pokloni, a rad usavrši. Sasvim je izvesno da je njegov krajnji domet bio mnogo veći od igranja u elitnom društvu srpskog fudbala, ali je odabir između fudbala i školovanja pao na ovo drugo, mada je dugo godina uspevao da se ističe na oba polja. Možda se za ovog mladog čoveka može naglasiti da mu sportska pravda nije bila naklonjena, ali to često zna biti veliki problem kod mnogih sportista, pogotovo fudbalera.

Svojevremeno je u apatinskoj Mladosti radio najtrofejniji trener Srbije Peđa Stanojević koji je osvojio sve medalje koje se osvojiti mogu i koji je pripremao najbolje sportiste nekadašnje Jugoslavije, kasnije raspadom te sportske sile i svih nastalih država Srbije i Crne Gore, pa Srbije. On je za popularnog Pauna doslovce rekao:-Kume (tako je većinu zvao) ovaj Paun je igrač reprezentativnog formata. Da je odabrao samo fudbal daleko bi dogurao.

Gde bi mu bio fudbalski kraj, teško je procenjivati, ali postoje tragovi njegovih majstorija koje se još pamte i prepričavaju. Kako je igrao Paunović i koliki je ostavio trag iza sebe možete pogledati ovde: