petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADI APATINCI DOŽIVELI NEZABORAVNE TRENUTKE NA KIM

Trodnevni boravak mladih fudbalera apatinske Mladosti na Kosovu i Metohiji, tačnije na turniru za mlađe kategorije koji je održan u severnom delu Kosovske Mitrovice, ostaće većini u veoma lepom sećanju. Jak turnir na kome je učestvovalo 16 ekipa godišta 2009. iz raznih gradova cele Srbije, imao je pored takmičarskog dela i cilj zbližavanja i jačanja dečijeg prijateljstva. Na tom polju svi su pobedili, jer su se na jednom mestu našli dečaci koji su se kućama vratili prezadovoljni onim što su videli i doživeli.

Foto za večno sećenje, uoči 1/4 finala Partizan – Mladost

„Prijem i boravak su bili nešto prelepo i neponovljivo. Ljubazni domaćini su se trudili da nam ugode i da se osećamo što prijatnije. Deca su noćila kod svojih vršnjaka i tu su stečena nova i jaka prijateljstva, nagašava trener mladih selekcija Mladosti Petar Bursać.

Ekipa Mladostii

Ekspedicija iz Apatina pored 11 igrača, trenera Petra Bursaća i Radomira Radujka, predsednika kluba Aleksandra Jovanovića i predstavnika lokalne samouprave Marka Đumića ostavila je lep utisak kako na sportskom polju tako u svakom drugom pogledu. Većini je ovo bio prvi boravak na KiM.

„Iskoristili smo priliku da obiđemo naše istorijske znanosti, crkve i manastire. Rezultatski gledano možemo biti zadovoljni. Eliminisano smo u četvrtini finala  gde smo nakon velike borbe izgubili od beogradskog Partizana sa 0:2, napominje Bursać i koristi priliku da se još jednom zahvali domaćinu na nesvakidašnjem gostoprimstvu

– Moramo se zahvaliti kompletnom timu koji je realizovao ovaj jak turnir na čelu sa Nemanjom Bulatovićem direktorom FŠ „DIF“ kao i nekadašnjem fudbaleru Mladosti Žarku Karamatiću koji je bio glavna spona u stvaranju prijateljstva sa tamošnjim klubovima koje je započelo letos kada su učestvovali na našem turniru. Druženje će se nastaviti, jer imamo obećanja da će ponovo doći u Apatin na naš tradicionalni memorijalni turnir, a to su potvrdili beogradski velikani Partizan i Crvena zvezda kao i još nekoliko klubova. To je često bitnije od nekih pehara i medalja. Verujem da će mnoga poznanstva između dečaka prerasti u velika prijateljstva i da će se godinama negovati.

Verovatno da će tako biti, jer su svojevremeno u Apatinu živeli, pohađali školu i igrali za Mladosti blizanci Darko i Žarko Karamatić koji nisu zaboravili dane provedene u gradu na levoj obali Dunava. Upravo je Žarko bio ključna ličnost na stvaranju novih prijateljstva između mladih sa Kosova i Apatina.

Prijateljstvo ostaje večno, nekadašnji školski drugovi i saigrači Žarko Karamatić i Petar Bursać