utorak, 2 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADI RUKOMETNI GENIJALCI IZ SELA GDE JE SVE MANJE DECE!

PRIGREVČANI SA MAKSIMALNIM UČINKOM ZAVRŠILI POHOD KA SUPER LIGI!

Prigrevica, selo gde trenutno jedva da se može nabrojati oko 3.000 stanovnika, uglavnom starijih osoba, svoje mesto u vrhu srpskog rukometa za mlađe selekcije svakodnevno učvršćuje i svrstava se u red ekipa o kojima se priča sa visokom dozom poštovanja. Taj status mladi Prigrevčani su ostvarili sjajnim učinkom u takmičarskoj sezoni Prve lige koja je završena proteklog vikenda, gde su supriorno osvojili titulu prvaka i plasirali se u Super ligu, koja izgleda ovako:

1.     RK PIK Prigrevica – Prigrevica

2.     RK Graficar – Bezdan

3.     RK Potisje Pleteks – Ada

4.     RK Subotica Unit – Subotica

5.     RK Vrbas Petrol – Vrbas

6.     RK Mladost TSK – Temerin

7.     RK Vojvodina – Novi Sad

8.     RK Lavovi – Backa Palanka

9.     RK Dinamo – Pancevo

10.  RK Proleter – Zrenjanin

Ekipe za respekt, ali to ne znači da su se mladi Prigrevčani odlučili da nastupe sa istaknutom belom zastavom i da mnogima budu „topovska hrana“, već imaju i određene ambicije. Planiraju da u svaki susret uđu spremni na iznenađenja i da pokušaju da se domognu plasmana među prve četiri ekipe što bi u ovom trenutku bio rezltat za ponos. Optimizam proizilazi iz činjenice da su iza sebe ostavili velike rukometne centre, a put do Super lige izgledao je ovako:

 

Učinak ekipe
A tabela je na kraju dobila ovakav izgled:
Konačna tabela 

Svoj prvi nastup u društvu superligaša mladi Prigrevčani imaće 8. decembra, a kraj je zakazan za 4. maj naredne godine. Igra se dvokružno svako sa svakim, a prve četiri ekipe stiči pravo igranja na državnom prvenstvu.

Žele se dokazati u Super ligi

-Pokušaćemo napasti jedno od prva četiri mesta, al će biti jako teško jer ekipe koje su se plasirale u Super ligu stvarno dobre. Naš problem je u tome što nemamo dovoljno dece, pa nam dečaci uglavnom igraju protiv starijih godinu ili dve. To je velika razlika u tom uzrastu, napominje tvorac vrhunskih rukometnih rezultata trener Milka Nikšić.

Nije samo ova generacija, takozvana M14 uspešna. Pod dirigentskom palicom vrsnog trenera Milkini puleni blistaju i u preostalim kategorijama. M16 i M12 završavaju svoja takmičenja predstojećeg vikenda i sasvim je izvesno da će M16, kao trećeplasirana ekipa od naredne sezone igrati u Prvoj ligi, a dečeci uzrasta M12 odlaze u Crvenku da brane prvo mesto na kome se trenutno nalaze.

Krenuće utabanim stazama dečeka, ka naslovu prvaka i Super ligi

-U potpunosti mogu biti zadovoljna učinkom mladih, jer moramo uzeti u obzir da smo jedno malo selo i da je teško popunjavati sva godišta. Pored dečaka imamo i devojčice koje nastupaju u svojim takmičenjima. Već smo obezbedili igranje u Prvoj ligi za kadetkinje M16, a od subote kreću i pionirke gde ćemo pokušati da napadnemo prvo mesto i plasman u Super ligu, kaže Milka koja pored sjajnih uspeha mladih rukometaša i rukometašica sasvim dobro vodi i seniore koji se takmiče u Drugoj ligi Sever.

 

Povezano:  PRIGREVČANIMA BODOVI IZ CREPAJE