četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADOST SE PRIPREMA ZA NOVU SEZONU – VEJNOVIĆ POJAČAO EKIPU

Fudbaleri apatinske Mladosti orađuju planirane pripreme na svom stadionu i ne obaziru se previše na odluke FSV oko sastava Vojvođanske lige Sever za narednu sezonu. Oni naglašavaju da će raditi onako kako su to činili do sada i da će u svaki susret ući sa željom da ostvare pobedu.

Bez obzira kako liga bude izgledala i kada se bude igrala, mi ne odustajemo od koncepta koji imamo. Protiv svakog rivala idemo na pobedu i tako sklapamo ekipu. Raduje me što su se igrači prilagodili trenutnoj situaciji i što se poštuje ono što lekari i kompetentni za konona virus preporučuju. Izvesno je da to otežava rad, ali svima je donekle isto, kaže šef stručnog štaba apatinske Mladosti Aleksandar Kesić.

Apatinci su pre početka priprema ostali bez Nikole Kneževića, Stefana Ožegovića i Bojana Rodića koji su napustili klub, a jedino novo-staro ime je iskusni Branislav Vejnović koji je odlučio da karijeru nastavi tamo ge je započeo.

Vratio se u matično jato Branislav Vejnović

Dolazak Vejnovića je za nas nešto u rangu neprocenjivog kapitala. Njegovo znanje i iskustvo dobro će doći većini igrača, jer će uz njega moći da napreduju. Reč o igraču vrhunskih kvaliteta, a ujedno je veoma pozitivna ličnost. U rad sa prvim timom prekomandovali smo nekoliko mladih, koji su po godinama još kadeti, ali dobro rade i nameću se, pa smatram da zaslužuju priliku. O eventualnim pojačanjima je suviše rano govoriti. Tek smo pre tri dana saznali kako će liga izgledati i ko su nam konkurenti. Svaki trener, pa i ja, voleo bi da ima kvalitetne pojedince, međutim nemamo nameru da gomilamo igrače koji neće dobiti priliku, ili će imati manju minutažu. To nije dobro za atmosferu unutar tima, pa ukoliko budemo dovodili neka pojačanja biće to igrači koji će u startu konkurisati za prvi tim, naglašava Kesić i dodaje:- Kako sada stvari stoje, kompletne pripreme ćemo odraditi na našem stadionu gde imamo vrhunske uslove za rad. U planu je nekoliko prijateljskih susreta u kojima će svaki pojedinac dobiti priliku da pokaže u kakvoj je formi i da li možemo na njega da računamo.