petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NA TRGU NIKOLA TESLA DOČEKANA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA

GOSTOVALI NEBOJŠA VOJVODIĆ I NADA TOPČAGIĆ

 

Vatromet

U subotu uveče u Apatinu je organizovan doček Pravoslavne Nove godine što je bio centralni događaj u Zapadno-bačkom okrugu. Gosti koji su došli u Apatin iz Sombora, Kule, Odžaka i svih ostalih okolnih sela mogli su da se okrepe sa toplim napitcima u vidu čaja i kuvanog vina, a oni koji vole repertoare angažovanih muzičara, mogli su da se vesele. Kompletna manifestacija se održala na Trg Nikola Tesla, a u organizaciji Turističke organizacije opštine Apatin i Pravoslavne crkvene.

Pored muzičkog programa u kome su nastupili Nebojša Vojvodić jedan od zvezda Granda i pevačice narodne muzike Nada Topčagić, gosti su prisustvovali spektakularnom vatrometu koji je nadmašio mnoga očekivanja, a tačno u ponoć obavljeno je tradicionalno lomljenje pogače u kojoj je bio dukat. Tom činu su pored sveštenika Željka Vasića i Mladena Glušca prisustvovali i predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić sa opštinskim rukovodstvom, ali se sreća nasmešila desetogodišnjem Draganu Balogu koji je iz česnice izvukao zlatnik.

Klizači uživali uz muziku

Inače, pomenute pevače pratila je grupa „Gold“ , a za najmlađe i one koji vole klizanje bila je mogućnost da Pravoslavnu novu godinu dočekaju na klizaljkama pošto je klizalište radilo celo veče. Uz to treba napomenuti da je ove godine organizator dočeka za žitelje okolnih sela, Prigrevice, Sonte i Svilojeva, organizovao besplatan autobuski prevoz.

Po nekim procenama bilo je oko 1.000 prisutnih i mišljenja su podeljena. Jedan deo građana smatra da je ovo bila “luda” noć i da je organizacija bila sjajna, gde je dominirao nastup Nade Topčagić koja je „zapalila“ masu, dok ima i onih koji u negativnom kontekstu spominju cenu angažovanja ovih pevača, kao i njen nastup. Naravno, nemoguće je zadovoljiti svačije ukuse, a spominju se razne cifre, pa je nezahvalno komentarisati i upuštati se u analizu prave cene.