četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI APATINSKE OPŠTINE

BUDUĆNOST JE U ZNANJU

Najbolje učenike osnovnih i srednjih škola apatinske opštine u utorak su u velikoj sali SO Apatin primili predsednik opštine Milan Škrbić i njegova zamenica Dubravka Korać. Prijem je bio u znaku svečanosti, jer su čelnici opštine imali priliku da se obrate mladim umovima koji su tokom školovanja na najbolji mogući način predstavljali ovu opštinu širom države.

Škrbić nije krio zadovoljstvo što su mladi iz opštine bili veoma uspešni i poželeo im još puno medalja i znanja tokom školovanja, uz nadu da će se u Apatinu stvoriti uslovi za njihov povratak. Ništa manje zadovoljstva nije bilo ni kod Dubravke Korać koja je u ime opštine podelila nagrade najboljima i poželela da se svake godine poveća broj uspešnih, jer je to budućnost opštine.

Najbolji: Svetislav Vulikić, Aleksa Bašić i Veljko Kosanović

Za šest đaka generacije osnovnih škola iz čitave opštine Apatin obezbeđeno je isto toliko tableta, njih osam Vukovaca dobili su propusnice za Banju Junaković i vaučere u iznosu od 3.000 dinara za kupovinu u knjižari „NetPoint“, a četiri učenika koji su predstavljali opštinu na republičkim i ostalim takmičenjima i doneli priznanja, dobili su takođe vaučere za knjižaru u visini od 5.000 dinara.

Srednjoškolci su bili u centru pažnje. Oni će svoje znanje usavršavati na raznim fakutetima a iz svoje opštine ispraćeni su onako kako dolikuje najboljima. Tri đaka generacija srednjih škola nagrađeni su sa laptopovima, njih sedam koji su nosioci Vukovih diploma imaće priliku da obiđu Rim, dok su uz sve to tri specijalne nagrade, dva tableta i laptop, dodeljene najboljima iz cele opštine, a to su zaslužili za ostvarene rezultate na raznim takmičenjima.

Mladim i veoma talentovanim učenicima, što su u više navrata dokazali, treba poželeti sreću u daljem školovanju i nadati se da će po završetku fakulteta imati gde da se zaposle i da će svoje umeće moći da koriste u mestu gde se najbolje osećaju.