petak, 25 junaApa-press vam želi dobrodošlicu!

NAKON POBEDE U BAČKOM JARKU JELE KATEGORIČAN – POBEILI SMO SRCEM –

Fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 idealno su startovali prolećno deo sezone u Srpskoj ligi Vojvodina. Oni su u prva dva kola ostvarili pobede protiv Bačke 1901 iz Subotice 1:0 i Mladosti u Bačkom Jarku 3:1. Na prvi pogled reklo bi se očekivano, ali ako se uzmu u obzir činjenice da su oba rivala veoma neugodni protivnici, ali i to da su Prigrevčani put Bačkog Jarka otišli desetkovani, onda ovaj rezultat ima težinu.

Pouzdan na golu Bratstva 1946, Nikola Ićitović

Prigrevčani su prvi put uspeli da savladaju jedan od najstarijih klubova Srbije. Bačka 1901 ima bogatu tradiciju i dolazi iz grada u kome je velika ponuda kvalitetnih igrača, pa je u prilci da sastavi dobar tim. Ujedno su protiv Bratstva 1946 igrali na stadionu apatinske Mladosti, a to bi se komotno moglo reći na neutralnom terenu. Zaslužena pobeda izabranika Sretena Jeleta Vilotića koji su igrali čvrsto i nisu dozvolili rivalu da na bilo koji način ugrozi gol sjajnog Nikole Ićitovića.

Susret sa Bačkom 1901 doneo je tri boda, ali i veliku glavobolju treneru, jer su zbog kartona protiv Mladost morali da pauziraju Šveljo, Bursać i Nosković. Činilo se da će izostanak ove trojice biti koban po za Bratstvo 1946, ali to se nije desilo.

Njegovo iskustvo pomaže puno, Života Gavrilović

Zadovoljan sam pre svega htenjem, voljnim momentom i zalaganjem kompletnog tima. Atmosfera pre utekmice, ali i u svlačionici, mi je davala pravo na optimizam. Dišemo istim plućima, znamo šta nam je cilj i ne želimo ni u kom momentu da razočaramu upravu kluba i navijače. Smatram da smo zasluženo ostvarili ove dve pobede, pogotovo u Bačkom Jarku gde je oduvek bio „vruć“ teren, kaže strateg Prigrevčana Sreten Vilotić.

Iskreno govoreći, bez suspendovane trojice malo je onih koji su očekivali ovako ubedljiv trijumf. Da su Prigrevčani igrali dobro i da su zasluženo uvećali svoj bodovni saldo, potvrđuje podatak da su ih navijači Mladosti aplauzom ispratili sa terena. Malo je onih koji su to uspevali u Bačkom Jarku.

Povezano:  SVE JE SPREMNO ZA START!
Aleksandar Popović, čast je igrati za Bratstvo 1946

Dogovorili smo se da igramo hrabro, da što pre uspostavimo našu igru i da domaćinu ne dozvolimo da dođe u priliku da postigne pogodak. Uspeli smo u prvom delu dva puta da pogodimo mrežu Jarčana i tada je bilo mnogo lakše. Ova pobeda je izvojevana srcem, a čini mi se da smo usput pokazali svoj kvalitet. Nadam se da će ova atmosfera ostati još dugo unutar ekipe, jer se u svakom pogledu slažemo. Znamo šta se od nas očekuje i nemamo prava na bilo kakvo kalkulisanje. Bratstvo 1946 je spoj iskustva i mladosti, klub je odlično organizovan i ljudi koji ga predvode su veoma odgovorni, zaključio je Vilotić.

Sve ovo govori da će pristalice kluba moći do kraja sezone da uživaju u odličnom izdanju mladića, od kojih je velikoj većini čast što brane boje ovakvog kolektiva i najavljuju već u sledećem susretu u Prigrevici protiv Radničkog iz Zrenjanina nastavak pobedonosne serije.