subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NASTAVLJA SE TRKA U DVOJE VIHOR – KORDUN

DUNAV(Bačka Palanka) – KORDUN 2:6 (3.189:3.249)

Kordun Kljajićevo

Kuglaši Korduna iz Kljajićeva ostvarili su u 6. kolu Prve lige Srbije grupa Vojvodina četvrtu uzastopnu pobedu i ostali na drugom mestu na tabeli, odmah iza vodećeg Vihora iz Sombora. Oni su kao gosti savladali Dunav iz Bačke Palanke sa 6:2 i 3.249:3.189 oborena čunja.

Bodove za Kordun osvojili su Milan Jovetić (572), Đorđe Dragojević (547), Dejan Pruginić (545) i Nikola Blagojević (525), dok su poraženi Marko Basara (530) i Milan Cimeša/ Miloš Karagaća 530.

Ovom pobedom Kordunaši su se izjednačili po broju bodova sa ekipom Vihora, koja ima meč manje i ako je suditi po startu prvenstva šampiona i novog superligaša treba tražiti među ove dve ekipa koje su do sada prikazale najbolje izdanje. Nesrećan poraz u susretu sa Slaviom u Kovačici gde su kuglaši iz Kljajićeva poraženi sa 3:5 i 3.226:3.254 oborena čunja je prošlost za ekipu Korduna koja je brzo konsolidovala svoje redove i nagoveštava velike domete. Treba naglasiti da su mnogi kuglaši iz ovog sela godinama u samom vrhu jugoslovenskog i srpskog kuglaškog sporta i da je kuglanje odavno tradicionalni sport kod mladih iz Kljajićeva, pa se može očekivati velika i krajnje neizvesna borba do poslednjeg kola sa iskusnijom ekipom iz Sombora.

Trenutna tabele

Somborci nisu imali nastup ovog vikenda jer je njihov duel protiv 13. Maja iz Novog Sada odložen iz razloga što je jedan od igrača gostujućeg sastava bio pozitivan na korona testu.

Skoro da je izvesno da će se ova trka u dvoje nastaviti i nakon sledećeg kola, jer u subotu 28.novembra od 16 časova Krdun će ugostiti ekipu Jadrana iz Golubinaca, dok bi Vihor trebao da gostuje predposlednje plasiranom Spartaku iz Debeljače.