četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NASTAVLjAJU SE RADOVI NA PROŠIRENjU ATMOSFERSKE KANALIZACIJE

Radovi na projektu „Sliv Dunavac“ koji su započeti prošle godine, ovih dana su nastaljeni. S tim u vezi, danas se medijima na gradilištu obratio pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije Jevto Milojević.

Prošle godine, pomenutim projektom, proširena je atmosferska kanalizacija u Srednjoj ulici i to od ulice Kružni nasip do Nikole Tesle. Nastavkom radova, projektom „Sliv Dunavac 2“, biće proširena atmosferska kanalizacija na potezu od Srednje ulice kroz deo Nikole Tesle, odakle se nastavlja kroz „esove“, a završava na raskrsnici Duška Trifunovića i Branka Radičevića.

Ukupna investicija vredna je 30 miliona dinara, od toga 25 miliona dobijeno je iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, a sa 5 miliona učestvuje opština Apatin. Rok za završetak radova je 120 dana, a izvođenje radova povereno je firmi „Potiski vodovi” iz Horgoša sa kojom je opština Apatin i do sada imala odličnu saradnju. – izjavio je Milojević.

Završetkom ovih radova biće rešeni dugogodišnji problemi plavljenja ulica Miloša Obilića, Duška Trifunovića i stambenog bloka „esovi“, Branka Radičevića koja su nastajala usled obimnijih padavina.

Info služba Opštine Apatin