utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NEIZVESNOST OKO PRVAKA PRVA LIGE ZA KUGLAŠE POTRAJAĆE DO SUBOTE

Za ljubitelje kuglanja na ovim prostorima interesantnija završnica Prve lige Srbije, grupa Vojvodina nije mogla biti. Dva kola pre kraja na deobi prvog mesta nalaze se Kordun iz Kljajićeva i somborski Vihor sa po 24 osvojena boda i njihov međusobni duel, koji je na programu u subotu, odlučiće prvaka i novog člana Super lige Srbije. Kordunaši su imali prednost od dva boda, ali su u prošlom kolu pretrpeli poraz na gostovanju u Golubincima od domaćeg Jadrana sa 0:2 (1:7) i 3.252:3.321 oboren čunj. Poraz je neugodan, ali se mora naglasiti da su nijanse delile Kordunaše od povoljnijeg rezultata, jer su pojedini susreti rešeni sa minimalnom prednosti za domaće kuglaše. Za Kordun su nastupili: Dragojević 551, Karagaća 553, Marko Jovetić 525, Pruginić 253 i Basara 274, Milan Jovetić 568 i Cimeša 528.

Žele da se vrate tamo gde su godinama bili i gde im je mesto, u Super ligu, kuglaši Korduna iz Kljajićeva

U predhodnom kolu somborski Vihor je iskoristio prednost domaće kuglane i bez mnogo napora savladao Spartak iz Debeljače sa 2:0 (6:2) i 3.346:3.191 oboren čunj. Za Somborce je ovo bio malo jači trening uoči onoga što ih očekuje u narednom kolu, a bodove koji su im omogućili da u završnicu prvenstva uđu rame uz rame sa Kordunom osvojili su: Stojanović 535, Zavođa 598, Pavlović 528, Kurteš 595, Mandić 560 i Čukvas 530.

Dakle, dva kola pre kraja na tabeli vode Kordun sa učinkom od 12 pobeda i četiri poraza sa bod količnikom 86:42, a na drugom mestu je Vihor sa istim skorom, samo što ima bod količnik 82:46. Odluka će pasti u subotu od 16 časova na kuglani u Kljajićevu i na papirima je Kordun domaćin, mada obe ekipe kada su u svojstvu domaćina koriste istu kuglanu, pa nema značajnije prednosti poznavanja staze. Samo zahvaljujući epidemiološkim merana kuglana u Kljajićevu neće biti ispunjena do poslednjeg mesta, jer da nije takva situacija sasvim je izvesno da bi bila tesna za sve one koji žele da prisustvuju derbiju.