subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NEKADA JE TO IZGLEDALO OVAKO! – „BRENIN“ ŠOU

Da li smo preterano nostalgični i da li patimo za onim vremenima kada smo bili velika i snažna država, sportska velesila, uvaženi građani Evrope, cenjeni radnici… pitanje je na koje je će verovatno biti različitih odgovora, jer svako gleda iz svog ugla, ali da nam nedostaju vremena kada smo uživali u fudbalu, tu verujemo da smo jedinstveni.

Tribine pune navijača i ljubitelja fudbala

Naš kolega Vinko Janković važi za čoveka koji više od pola veka prati sva zbivanja na „malim“ terenima i sigurno je jedan od najboljih poznavalaca klubova u somborskom okrugu. U svojoj arhivi pronašao je nešto veoma interesantno, a datira iz 1998. godine. Tada je ekipa PIK Prigrevice, sada Bratstvo 1946, osvojila titulu prvaka Somborske lige i plasirala se u Vojvođansku ligu Sever. Pod vođstvom trenera Gorana Panjevića Prigrevčani su ostvarivali pobede na „vrućim“ terenima, a imali su i veoma kvalitetnu ekipu. Prvi strelac tima bio je Predrag Ostojić „Brena“ koji je rešetao protivničke mreže. Uostalom mnogo toga se može videti u novinskom članku objavljenom u novosadskom Dnevniku.

Put do naslova prvaka nije bio nimalo lak, ali su Prigrevčani u svojim redovima imali nekoliko igrča koji su imali hrebrosti da igraju dobro kako na domaćem tako i na gostujućim terenima.

Ovaj detalj sa utakmice u Aleksa Šantiću zabeležila je kamera svagde prisutnog Vinka, a verujemo da slika govori više od mnogo reči.

Velika borba za svaki pedalj terena

 

Brena postiže pogodak sa bele tačke