subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NEMA SUMNJE, APATIN JE GRAD ŽENSKE ODBOJKE

Apatin je, prema svim raspoloživim parametrima, postao grad ženske odbojke. Sekcija koju je svojevremeno pokrenuo Miloš Popović, sadašnji trener i najzaslužniji čovek što se ovaj sport vinuo u pokrajinske visine, prerasla je u ozbiljan klub vredan pažnje koga krase sjajni rezultati. OK Apatin trenutno broji oko 120 članova i zastupljene su sve kategorije. Prepoznatljiva obeležja kluba su rad, red, disciplina i naravno, ono najosnovnije drugarstvo. U opuštenoj i za mnoge zavodnoj atvosferi odvijaju se treninzi gde se od početka do kraja zna ko šta radi i gde mu je mesto. Devojčice su takav stil rada prihvatile i bez ikakvog pogovora ispunjavaju sve obaveze. Treninzi su prilagođeni njihovim uzrastima, pa ih većina lako podnosi i kao da jedna čekaju nova okupljanja.

Rad je uvek u prvom planu. To igračice dobro znaju i tako se ponašaju tokom treninga. Negujemo drugarstvo i stičemo velika prijateljstva širom Srbije i dalje. Sa takvim stavom pristupamo obavezama i lično sam zadovoljan kako sve funkcioniše, prve su reči tvorca uspešne odbojke u Apatinu Miloša Popovića.

Dobre igre tokom poslednjih godina propratili su i sjajni rezultati. Apatinke su kraj sezone dočekale na vodećoj poziciji na tabele Prve Vojvođanske lige sa velikom prednosti nad ostalim rivalkama i po drugi put se plasirale u Drugu saveznu ligu. To su već uradile prošle sezone, ali su odustale od takmičenja, jer se isprečilo mnogo toga. Sada su stvoreni uslovi da se izabranice trenera Miloša Popovića oprobaju u mnogo jačoj i kvalitetnijoj ligi.

U novu sezonu ulazimo sa novim ambicijama, koje će uvek biti u rangu naših mogućnosti. Nemamo nameru da gajimo nerealne planove i da se zanosimo. Odbojka je veoma jak sport u čitavoj državi i za nas je ogroman uspeh plasman u Drugu ligu. Pokušaćemo da što pre obezbedimo opstanak i da stvaramo kvalitetne igračice, poručuje Popović.

Apatinke sa ponosom mogu da konstatuju da su pored dobrih igara često bile u žiži javnosti zahvaljujući njihovom treneru. Naime, on je za savestan i odličan rad više puta nagrađivan kako na lokalnom tako i na državnom nivou. Nekadašnji superligaški igrač Jugoslavije svoje bogato znanje i iskustvo počeo je da prenosi na devojčice koje vrtoglavo napreduju i sa pravom nose epitet najboljeg ženskog sportskog kolektiva opštine Apatin.

Jedini smo ženski klub u gradu koji se takmiči sa mlađim kategorijama u konkurenciji ženskih ekipinih olimpijskih sportova. Naše mlade igračice su kao učenice OŠ Žarko Zrenjanin izborile plasman na finalni turnir osnovnih škola Vojvodine i biće jedini školski tim u ovoj godini na finalnom pokrajinskom takmičenju. Imamo najveću „A“ licencu koju izdaje odbojkaški savez Srbije, što je u neku ruku dokaz da dobro radimo, napominje učitelj apatinskih odbojkašica.

OK Apatin pripada klubovima koji dolaze iz malih sredina i odliv igračica je neminovan. Nakon punoletstva i završene srednje škole uglavnom odlaze na dalje školovanje. Mnogi sportski kolektivi ne uspevaju da prebrode takav problem, jer je mali fond igračica, ali to nije preterano veliki problem za Apatinke. Naime, Odbojkaški klub Apatin gleda u budućnost i jedini je ženski klub u regionu koji ima i drugu seniorsku ekipu koja se takmiči pod nazivom „Apatin 2“ u Drugoj Vojvođanskoj ligi. Ta ekipa je sačinjena od veoma mladih i darovitih igračica koje su uvek spremne da zakucaju na vrata prvog tima. Apatin se poslednjih godina u svetu sporta pominje u veoma pozitivnom kontekstu i dobio je veliku popularnost širom regiona. Zasluge za to idu na račun ulične odbojke koja je poslednjih godina mamac za mlade.

Street volley Apatin se igra na 25 mini odbojkaških terena u centru grada i godinama okuplja više od 1.000 učesnika iz Srbije i inostranstva. Postao je najmasovniji i najveći turnir u uličnoj odbojci u Srbiji i regionu. Ponosni smo na to, jer je ucrtan u kalendar mnogih odbojkaških saveza i klubova i za učešće na našem turniru vlada ogromno interesovanje, pa se nadamo da ćemo ove godine uspeti da oborimo sve dosadašnje rekorde, tvrdi Miloš Popović čovek koji je zaslužio sveku pohvalu za svoj nesebičan rad na razvoju sporta, pre svega odbojke.