četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NESREĆAN PORAZ SLOGE U BAČKOJ PALANCI

STARI GRAD – SLOGA (ČONOPLJA) 2:1 (0:1)

Bačka Palanka

Sudija: Repček Ivan (Vrbas), pomoćnici Kovac Strahinja (Vrbas) i Čubrilo Ljubica (Inđija)

Strelci: Stari Grad: Tanasić (’85 – jedanaesterac), Krstić (’90); Sloga – Vemić (’44)

Žuti kartoni: Stari Grad – Tekić (’23), Sloga – Rebić (’73).

Stari Grad: Buzadžija, Tekić, Bajić (Zekić), Gluvić M, Stojanović (Krstić), Tanasić, Vlajić Ž, Ilić, Gluvić B, Juhik (Krajnović), Matijašević (Poznanović).

Sloga: Bulović, Rebić, Mazinjanin (Peruničić), Jovanoić, Milošević (Mitrović), Vemić, Mančić (Ninković), Konjović, Purić, Đorović, Vukas, (Sapozničenko)

Samo sedam minuta delilo je fudbalere Sloge iz Čonoplje od trijumfa u utakmici 22. kola Srpske lige Vojvodina odigrane u Bačkoj Palanci protiv domaćeg Starog Grada, gde su bodovi bili značajni za oba tima. Čonopljanci su golom Vemića u 44. minutu poveli sa 1:0 i tu prednost držali sve do 85. kada je arbitar Repček iz Vrbasa dosudio kazneni udarac za domaćina, čini se prestrogo što je verovatno bio presudni momenat u celoj utakmici. Inače, fudbaledi Sloge su do tog momenta igrali dobro, uspešno se branili, a iz kontri ugrožavali gol Bačkopalančana. Da je bilo malo više sreće jedan od udaraca ka golu Buzadžije pogodio bi pravo mesto. Čonopljanci su najbliži drugom pogotku bili nakon preciznog šuta koji je uputio Ninković, ali je loptu na putu do mreže zaustavila stativa.  Da je arbitar Repček imao isti kriterijum prilikom dosuđivanja kaznenih udaraca verovatno da bi sankcionisao nepropisan start odbrane domaćina nad Rebićem.

Stari Grad je do celog plena došao u samoj završnici utakmice kada je iskoristio priliku i u 90+1 postigao pobedonosni gol. Nakon ovog poraza Sloga je ostala ispod „crte“ doduše sve se može brzo ispraviti, ali su neophodne pobede barem na domaćem terenu, a prva prilika je već u subotu kada u Čonoplju dolazi Omladinac Novi Banovci.