utorak, 26 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NIKOLA UNKOVIĆ VEĆ SADA SPREMAN ZA NOVE IZAZOVE

Prve dane letnje pauze defanzivac Radničkog 1912 Nikola Unković (21) koristi da samokritički analizira svoj učinak u timu somborskog trećeligaša. Korpulentni Beograđanin, koji se timu priključio poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, smatra da je treće mesto na kraju prvenstva zadovoljavajući uspeh, ali kao i mnogi drugi ubeđenja je da se uvek može bolje i više.

-Imali smo loš start sezone i to je bilo presudno. U trenutku kada sam došao u klub bili smo na desetom mestu sa vekikim bodovnim zaostatkom iza Mladosti GAT i faktički je bilo nemoguće dostići lidera koji je skup odličnih igrača. Ipak, smatram da smo pokazali određeni kvalitet i da ova ekipa ima perspektivu, naglašava Unković koji je zbog papirologije ostao uskraćen nastupa za reprezentaciju Crne Gore, kao i internacionalne karijere u Portugalu i Slovačkoj. – Otac mi je iz Crne Gore, a ja sam rođen u Beogradu gde sam proveo čitav život i posedujem srpsko državljanstvo. Dobio sam poziv da nastupim za omladisku reprezentacije Crne Gore, ali su se isprečili propisi oko dobijanja državljanstva, pa nisam imao pravo da nastupim na zvaničnim utakmicama. Slične stvariu su mi se dogodile i u Portugali, ali šta da se radi, život teče dalje.

Spreman za nove izazove, Nikola Unković (beli dres)

Boravak u Somboru mladi Unković je iskoristio da se ustali u prvi tim i da igrama skrene pažnju na svoj neosporni kvalitet. Pored defanzivnih zadataka u prekidima ima obavezu da ugrozi protivnički gol, ali ga krase i dugi i precizni pasovi kojima često upošljava saigrače iz napadačke formacije. Verovatno da će ta osobina biti jedna od glavnih karakteristika mladića pred koji je blistava fudbalska karijera i na koga već sada mnogi motre.

-Žalim da naglasim da se odlično osećam u Somboru i da je Radnički 1912 klub u kome bi svako poželeo da igra. Ljudi koji vode ovaj sportski kolektiv su krajnje korektni i stvorili su uslove kakve malo ko ima u Srbiji. Poštuju se dogovori, nema dodatnih pritisaka i od nas igrača se jedino traži da savesno odradimo ono zbog čega smo angažovani. Iz tog razloga, ali i zbog kompletne situacije smatram da Sombor zaslužuje mesto u saveznom rangu takmičenja. Nadam se da ću nastaviti da branim boje Radničkog 1912 i u narednom periodu, naglašava Unković.

Uprava Radničkog 1912 već se izjasnila da će u novom šampionatu od starta napasti lidersku poziciju. Zadatak nimalo lak, ali mladi defanzivac to smatra kao dodatni motiv.

-Pravo je zadovoljstvo biti deo tima koji od početka zna šta želi i u takmičenje ulazi sa jasnim ciljem. Mene inspirišu utakmice koje imaju važnost i značaj, pa se iskreno nadam da ću biti u prilici da dam svoj doprinos u ostvarenju istorijskog klupskog uspeha. Biće nam lakše i bolje kada se na tribinama našeg prelepog Gradskog stadiona nađu i navijači, sa kojima ćemo od početka krenuti u sezonu izazova, poručuje Unković koji očigledno da želi biti uzdanica i deo tima koji planira da zlatnim slovima ispoše istoriju somborskog fudbala.