ponedeljak, 1 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

NIZAK LET PLAVIH GOLUBOVA U SOMBORSKOJ MOSTONGI

KK Joker (Sombor)-OKK Spartak (Subotica) 94:34 (48:13)

(18:10, 30:3, 29:9, 20:12)

U okviru drugog kola prvenstva u MRL 2 Sever, košarkaši somborskog Jokera visoko su porazili drugu ekipu subotičkog Spartaka sa 60 poena razlike. Malobrojna publika koja je pratila ovu utakmicu, ostala je iznenađena lošom igrom „plavih golubova“ i ni izbliza to nije bila ekipa iz prošlog prvenstva. Dobro pripremljen sastav domaćina trpao je nemilice loptu u koš gostiju iz Subotice.
U jednu ruku bila je to „osveta“ za dva prošlosezonska poraza Somboraca, koja su ekipi Jokera zaustavila put ka višem rangu.
Oba sastava su na parket Mostonge istrčala sa nešto promenjenim sastavima u odnosu na prošlu sezonu, što se naročito osetilo kod gostiju iz Subotice, gde je bilo dosta golobradih mladića, starijih juniora i kadeta, koji nisu mogli da se suprostave znatno boljem sastavu domaćina. Ovo se evidentno primetilo u drugom periodu utakmice, kada je rezultat bio 30:3 za igrače Jokera. Ništa bolje gosti nisu prošli ni u ostala tri perioda meča.
Somborcima je ovo druga pobeda u novom prvenstvu, a oba su sureta igrali pred svojim navijačima, i ozbiljnija provera uigranosti ekipe trenera Isidora Rudica sledi u narednim kolima kada odigraju meč pred tuđom publikom.

 

Povezano:  USPELA GENERALNA PROBA SLOGE IZ ČONOPLJE