utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOSKOVIĆ NEMILOSRDAN PREMA SOMBORCIMA

Generalna proba stogodišnjaka pred novo prvenstvo

BAČKA 1901-RADNIČKI (S) 4:0 (1:0)

Dva najstarija kluba u regionu odigrala u u subotu, na igralištu kraj Somborske kapije u Subotici, generalnu probu pred početak prvenstva, koje je zakazano za naredni vikend.
Visokokotirani tim iz minule runde nadmetanja u trećeligaškoj konkurencuiji, ekipa Bačke 1901 dočekao je sastav somborskih crveno-belih i porazio ga sa 4:0 u utakmici sa dva različita poluvremena. U prvoj deonici, takmaci su bili izjednačeni, s tim što su i u ovom periodu domaćini češće opsedali gol Zorića, dok je čuvar mreže domaćih, Studen imao puno manje posla. Igra u prvih 45 minuta je bila između dva šesnaesterca, puno se trčalo, a prilike koje je stvarao domaći tim počinjale su uglavnom sa krila. Tako je već u 11 minutu, Aleksandar Nosković započeo svoj golgeterski niz na ovoj utakmici, skretanjem lopte u mrežu Zorića, posle jednog ubačaja sa desne strane.

U istom stilu, samo ovoga puta sa leve strane, ubačenu loptu u 48 minutu, po drugi put je donedavni centarfor prigrevačkiog Bratstva 46, glavom sproveo u mrežu. Gotovo na istovetan način, pet minuta kasnije, Nosković postiže svoj het-trik, a goste gura u problem. Četvrti, i poslednji gol na utakmici domaćini su dali u 63 minuti jakim i preciznim šutom Lučića sa petnaestak metara, a ovoga puta mreža se zatresla iza Vezmarovih leđa, koji je zamenio Zorića. Posle ovoga su usledile izmene u oba sastava, fudbaleri Bačke su i dalje pritiskali, a gostu je ostalo da se brani sa golobradom decom, među kojima je bilo i onih koji su prvi puta obukli dres prvoga tima. Petnaest minuta prije kraja imali su peh, kada je poslednji čovek u odbrani, Bojan Erdei u jednom skoku, i sudaru glavama, izvukao deblji kraj, i pre vremena završio meč.
Sudijska trojka iz Subotice sa Čapkom na čelu je dobro obavila svoj deo posla, a na ruku su im išli i akteri ove probne utakmice, svojim fer i sportskim ponašanjem.
Po veoma vrućem i sparnom vremenu, meč je na igralištu Bačke posmatralo jedva 50 ljubitelja fudbala.