nedelja, 11 aprilaApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOVA PEĆ ZA PRIPREMU ZDRAVIJE HRANE U VRTIĆ

Predškolska ustanova „Pčelica“ predstojeću školsku godinu dočekuje sa novom peći za pripremu hrane. Tim povodom su danas za apatinske medije govorile šefica kuhinje i direktorica ove ustanove.

Tokom leta se veliki broj radova koji su obavljeni na uređenju vrtića obavio u kuhinji. Zamenjene su kompletne instalacije u zemlji, kao i keramičke pločice, a kruna svega je kupovina aparata za pripremu hrane koji nam je odavno bio velika želja. Radi se o konvertomatu koji radi na principu toplog i vrelog vazduha i pare. – rekla nam je direktorica Biljana Mandić.

O benefitima koje donosi novi uređaj čuli smo od šefice kuhinje Jelisavete Fabijanov.

Zdrava priprema hrane je oduvek bila prioritet za decu koja borave u našoj ustanovi, a ova peć će nam omogučiti da sa te strane još poboljšamo našu uslugu. Zahvaljući konvertomatu, hrana koja se sprema u njemu zadržava visok nivo svojih hranljivih vrednosti, a priprema se uz minimalnu količinu ulja. Primera radi, za količinu ribe za koju smo do sada trošili u pripremi i do 5 litara ulja, sada će nam biti dovoljan 1 decilitar. Još jedna bitna stvar je i da se hrana izuzetno brzo sprema, te ćemo u budućnosti imati i veliku uštedu u električnoj energiji. – rekla je Fabijanova.

 Info služba

                                                                               Opštine Apatin