nedelja, 17 januaraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOVAJLIJA IZ PRIGREVICE LIDER DRUGOG RAZREDA

Riđičani u rezultatskoj krizi

U najnižoj, i najmanjoj po brojnosti klubova, Medjuopštinskoj fudbalskoj ligi Sombor drugog razreda, proteklog vikenda je odigrano treće kolo i postignuti su gotovo očekivani rezultati. Od četiri utakmice, na dve su pobede izvojevali domaćini, jednu utakmicu je dobio gost, a na jednoj su rivali podelili bodove. Postignuto je 13 golova ili 3,2 po jednom meču, a utakmice je pratilo ukupno oko 300 gledalaca. Najubedljiviji su bili igrači novoformiranog kluba iz Prigrevice, koji su isprašili Panoniju iz Lalića sa 5:0 i sa nova tri boda, jedini overili prvu poziciju na tabeli.

Dinamo 1923 je bio bolji od svog tradicionalno neugodnog komšije iz Bezdana, i sa novom pobedom se izjednačio sa Bezdancima sa po 6 bodova iz tri kola. Iznenađenje kola je poraz Riđičana na svom terenu kraj bivše železničke stanice, gde ih je pobedila nedavno reaktivirana Rastina 1918. Podela bodova (1:1) u jednoj ravnopravnoj utakmici u Telečki, zadovoljila je ambicije i domaće Telečke i njihovih gostiju iz Svetozar Miletića.

Detalj sa utakmice Telečka – Svetozar Miletić

Na tabeli Bratstvo 2019 ima svih 9 bodova, a prate ga Sport i Dinamo 1923 sa po 6, dok na začelju Graničar i Panonija nemaju ni boda.
Narednog vikenda igra se četvrto kolo, a dva susreta privlače posebnu pažnju ljubitelja fudbala iz tih mesta, a i šire. U Sonti se igra komšijski derbi, gde Dinamo dočekuje zahuktalo Bratstvo iz Prigrevice. Drugi je derbi poslednjih na tabeli, a igra se u Laliću, gde domaćoj Panoniji u goste dolazi Graničar iz Riđice. Na ostala dva susreta, u Miletiću Jedinstvo-Lemeš ugošćuje Rastinu 1918, kojoj je ovo drugo gostovanje za redom, a tim Telečke, kome je opet ovo druga utakmica zaredom kao domaćina, čeka Dinama 1923 iz Bačkog Brega.

Povezano:  TEKSTILAC STARTOVAO SA PRIPREMAMA

V.Janković