utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOVI AUTO ZA OBOLELE APATINCE

Apatinski dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo pokrenuo je akciju kroz koju je donirao 10 sanitetskih vozila specijaliziranih za prevoz pacijenata kojima je bubrežna funkcija ugrožena i ne mogu da žive bez adekvatnog lečenja koje iziskuje konstantan prevoz. Dom zdravlja Apatin dobio je jedno sanitetsko vozilo namenjeno isključivo prevozu takvih pacijenata, a povodom toga Branka Bajić, pomoćnik direktora Doma zdravlja Apatin održala je konferenciju za štampu gde je između ostalog rekla:

-Veoma smo zahvalni Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo što se opredelio da nama uruči ovakav jedan sanitet. Na teritoriji opštine Apatin trenutno je 11 pacijenata koji odlaze skoro svakodnevno na dijalizu u Novi Sad, odnosno Sombor, sto podrazumeva da nam je bilo potrebno vozilo takve vrste koje poseduje osam sedišta i sve što je neophodno za transport pacijenata. To je jedno od najsavremenijih vozila i cena je oko 3,8 miliona dinara i mi se ovim putem zahvaljujemo Pokrajnskom sekretaru i sekretarijatu za zdravstvo što su prepoznali preke potrebe stanovništva opštine Apatin, rekla je Branka Bajić i na pitanje novinara o nekim promenama u apatinskom Domu zdravlja naglasila:

– Apatin je od pre dve nedelje dobio i novi ultrazvučni aparat koji je kompletno finansiran od strane lokalne samouprave, a vrednost je oko 5,5 miliona dinara. Moram napomenuti da je našem ginekološkom odelenju bio neophodan jedan takav aparat, jer je poslednji kupljen pre oko 30 godina. Sada će naše sugrađanke lakše doći do pregleda i umanjiće se duge liste čekanja. Ujedno želim da napomenem da od početka godine imamo CTG aparat koji do sada nismo imali, pa je na ovaj način zaokružena kompletna ginekološka usluga našim trudnicama. Tu se posebno moramo zahvaliti našoj lokalnoj samoupravi koja je shvatila značaj ovih aparata.