ponedeljak, 25 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOVI PREDSEDNIK PRIGREVAČKOG ŠAHOVSKOG KLUBA ZADOVOLJAN OSTVARENIM UČINKOM

Prvi deo takmičarske sezone u Bačkoj ligi za šahiste okončan je vođstvom Ravangradskih ajkula iz Sombora koji su ostvarili sve četiri pobede i jesen dočekuju sa vodeće pozicije. Drugo mesto zauzima Vrbas koji je tri puta trijumfovao i jednom odigrao nerešeno, Bezdan ima deve pobede i dva remija, dok su na četvrtoj poziciji šahisti Prigrevačkog šahovskog kluba sa učinkom od dve pobede, jedan poraz i jednom su odigrali nerešeno.

Prigrevčani su na osnovu svega prikazanog, ali i po rečima novog predsednika Bojana Tomaševića zadovoljni učinkom. Pre početka sezone osnovni cilj je bio da se izbori opstanak, jer su neposredno pre starta Prigrevčani ostali bez prerano preminulog Branislava Ristovskog koji je obavljao funkcije predsednika i kapitena, a ujedno je bio i najuspešniji igrač. Bukvalno poslednjih dana prelaznog roka klub je iznenada napustio i Andrej Stojanović koji to ni jednog časa nije najavljivao, pa su se prigrevački šahisti našli u veoma nezavidnoj poziciji. Ove nedaće naterale Prigrevčane da brzo reaguju pa su za predsednika izabrali mladog Bojana Tomaševića koji se na ovoj nezahvalnoj funkciji pokazao kao veoma uspešan. Uspeo je da veoma brzo okupi i konsoliduje ekipu, pa su klubu pristupili Nikola Zorić iz Apatina i Ivan Đanić iz Sonte, ali i pored toga ređali su se pehovi sve do poslednjeg kola. Tek protiv Mladosti u Odžacima ekipa Prigrevice je bila kompletna i to se odrazilo na učinak, jer je ostvarena ubedljiva pobeda od 4,5:1,5.

Bojan Tomašević predsednik kluba, ali i veoma uspešan trener apatinskih atletičara

Kako trenutno stvari stoje, na najboljem smo putu da već u prvim kolima jesenjeg dela rešimo sve dileme oko opstanka, odnosno obezbedimo visok plasman na tabeli. I pored silnih problema koji su nas pratili uspeli smo da ostvarimo zapažen rezultat. Verujem u ovu ekipu i njihovo iskustvo koje će doprineti da sačuvamo mesto u Bačkoj ligi. Sistem takmičenja je specifičan, jer ima malo kola pa je svaki ekipni poraz korak bliže opasne zone, naglašava Tomašević koji je debitant u ovom sportu, ali se pokazao kao veoma uspešan predsednik, a kada je bilo potrebno zaigrao je za ekipu.

Boje Prigrevačkog šahovskog kluba tokom prolećnog dela branili su: Nino Serdar, Aleksandar Ostojić, Radoslav Šakić, Boško Tomašević, Nikola Zorić, Jovan Banjac, Ivan Đanić i Bojan Tomašević. Savladane su Polet 2 iz Rastine 3,5:2,5 i Mladost Odžaci 4,5:1,5, nerešeno protiv Bezdana 3:3 i poraz protiv Ravangradskih ajkula 1,5:4,5. Liga se nastavlja početkom septembra, a Prigrevčani dočekuju Radnički iz Tornjoša ekipu koja za sada nema bodova, pa je to verovatno prilika da se sa pobedom otklone sve eventualne dileme oko plasmana na tabeli.