sreda, 28 julaApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODBOJKAŠICE APATINA BLISTALE I 2020. GODINE

Za odbojkaški klub Apatin može se reći da je protekla 2020. bila još jedna uspešna godina. Klub koji poslednjih nekoliko sezona beleži isključivo uspehe tokom prošle godina pred sobom je rušio mnoge prepreke i zasluženo poneo razne epitete najboljeg. Seniorke su ponovile uspeh iz predhodne godine, pa su i u sezoni 2019. -2020. takmičenje završile kao najbolji tim u Prvoj Vojvođanskoj ligi i stekle pravo igranja u Drugoj ligi Srbije. Nažalost san da zaigraju u saveznom rangu takmičenja ostao je, za sada, neostvaren, jer su i ovoga puta mesto ustuplie drugom klubu. Ipak, pobednički pehar i zlatne medalje komesar odbojkaškog saveza Vojvodine Apatinkama je uručio u septembru.

Svakako da treba napomenuti da su Apatinke u pomenutoj sezoni izgubile samo jedan susret i to u jesenjem delu prvenstva 2020.-2021.

Kadetkinje i pionirke su i ove godine izborile plasman u kvalitetnu ligu, a oba takmičenja su  prekinuta zbog vandrednog stanja.

OK Apatin je jedini ženski klub u zapadnoj bačkoj koji ima i drugu seniorsku ekipu, koja je takmiči u Drugoj Vojvođanskoj ligi pod imenom OK Apatin 2 i sezonu 2019.-2020. su završile kao vicešampionke.

Početak, sada već prošle 2020. godine, krenuo je idealno za klub iz čijih je redova Sanja Maleš, koja je po izboru Sportskog saveza opštine Apatin proglašena  za najbolju sportiskinju opštine Apatin, za 2019. godinu.

I u ovako teškim uslovima gde se brinulo o svakom okupljanju, tokom jula održan je u centru grada turnir „Street volley Apatin 2020.“ koji je, kao što se moglo i predpostaviti ispunio sva očekivanja. Učestvovalo je 157 ekipa, kod devojčica u osam, odnosno kod dečaka u šest uzrasnih kategorija, a poprimio je epitet najvećeg i najmasovnijeg turnira u uličnoj odbojci u Srbiji.

Pored ovog turnira OK Apatin je organizovao i dva turnira u mini odbojci, koji su okupili oko 800 devojčica.

U Apatinu je u periodu od 2000. do 2020. godine, čak 18 godina održan odbojkaški kamp, tokom septembra u dve smene, a u Apatinu su boravili odbojkaši i odbojkašice iz Beograda, koji su došli na poziv OK Apatin.

Tvorac odbojkaških šampionki, Miloš Popović

Kada sve saberemo i oduzmemo, iza nas je jedna veoma uspešna godina. Mlade igračice OK Apatin su branile boje svoje Osnovne škole Žarko Zrenjanin i izborile plasman na finalni turnir osnovnih škola Vojvodine, tačnije ušle su među četiri najbolje ekipe u Pokrajini, ali zbog poznate situacije ovaj turnir nije održan, jer su prekinuta sva takmičenja na teritoriji čitave Srbije. Kao i ranijih sezona naše igračice su bile jedina ženska ekipa iz Apatina, koja se predstavljale opštinu na školskom takmičenju osnovnih škola, ali su u 2020. godini i srednjoškolke nastupale za Gimnaziju Nikola Tesla iz Apatin gde su na okružnom takmičenju srednjih škola izborile plasman u finale i zauzele visoko drugo mesto. Uspehu treba dodati učinak najmlađih devojčica koje su ovom uspešnom sportskom kolektivu donele sa turnira u mini odbojci i street volleyu veliki broj medalja, kaže učitelj apatinskih odbojkašica i najzaslužniji pojedinac što je ovaj sport postao obeležje Apatina Miloš Popović.