petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODBOJKAŠICE APATINA (NE)IDU U VIŠI RANG TAKMIČENJA

Prinudni prekid prvenstva u svim sportovima, odbojkašice Apatina zadesio je u trenutku kada su vodeće na tabeli Mini lige za ulazak u Drugu ligu Srbije sa pet bodova prednosti i utakmicom manje. Da bi i teoretski obezbedile ulazak u viši stepen takmičenja Apatinkama je neophodna još samo jedna pobeda, ali kako sada stvari stoje do nje, najverovatnije neće doći na terenu, već za „zelenim“ stolom, odnosno na jednoj od prvih narednih sednica OSS.

Nemamo zvanično saopštenje, ali sve govori da će se prvenstva prekinuti i da će se vrednovati trenutni učinci ekipa. Ostalo je još tri kola (za nas četiri) i potrebna nam je samo jedna pobeda kako bi overili titulu prvaka i ponovili uspeh iz prošle sezone kada smo odustali od igranja u Drugoj ligi Srbije, naglašava trener i prvi čovek kluba Miloš Popović.

Iz razloga što je u čestim kontaktima sa čelnicima OSS, a i zbog činjenice da je i sam u raznim komisijama, Popović je adekbvatna ličnost da prokomentariše ono što nas očekije na sportskom polju.

Mislim da je u ovom trenutku osnovni cilj svih nas da poštujemo ono što je državni vrh odlučio i da što pre i bezbolnije prevaziđemo trenutno stanje. Niko ne može da prognozira dokle će sve ovo da traje i kako će se sve odvijati, tako da je prvenstvo u drugom planu. Ipak, za očekivati je da se proglase prvaci tamo gde je to moguće, poput naše Prve Vojvođanske lige, jer je ostalo malo da se igra, a sve je evidentno, kaže Popović koji smatra da će se sudbina ostalih takmičenja znati tek po okončanju vanrednog stanja u državi.

Nema sumnje da će biti različitih komentara na odluke koje savezi moraju da donesu. U fudbalu od srpskih pa sve do najnižih liga odigrana su samo dva kola prolećnog dela sezone, isto je u rukometu, a ima sportova koji još nisu ni započeli prolećni deo takmičenja. Nešto slično se dogodilo 1999. godine zbog NATO bombardovanja kada su se takođe prisilno prekinula sva takmičenja.

Ono što je u ovom momentu jedinstveno kod svih sportskih radnika i sportista je želja da se disciplinovano ponašamo prema obavezama i da ozbiljno shvatimo sve preporuke zdravstvenih radnika kako bi se što pre vratili na sportska borilišta.