utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODLIČAN NASTUP MLADIH ATLETIČARA NA LETNjEM MITINGU PRIJATELjSTVA

            Pet medalja za članove AK Apatin i bronzana medalja za članove AK Omladinac Prigrevica

U Sremskoj Mitrovici je danas održan tradicionalni Letnji miting prijateljstav koji je okupio veliki broj mladih atletičara i atletičarki, među kojima su svoj nastup imali i mladi atletičari AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica.

Nakon odličnih nastupa Milice Zanze i Miloša Drekovića u Splitu, mladi atletičari iz Opštine Apatin, nastavili su da osvajaju odličja i u Sremskoj Mitrovici. Ukupno je osvojeno šest medalja (dve zlatne i četiri bronzane).

Članovi Atletskog kluba Apatin osvojili su pet medalja, najuspešniji predstavnik kluba sa dve medalje bio je Nemanja Kovačević koji je pobedio u disciplini – bacanje voteksa, pored zlatne medalje on je osvojio i bronzanu medalju na 60 metara. Jovana Kuridža je u skoku u dalj osvojila prvo mesto i četvrto mesto na 60 metara, Strahinja Sučević osvojio je 3. mesto na 60 metara i četvrto mesto na 200 metara, Iva Rajić u skoku u dalj osvojila je  bronzanu medalju, Elena Ćopić bila je blizu osvajanja medalja, ona je ostvarila dva plasmana na četvrto mesto. Dobre nastupe na Sremskoj Mitrovici imali su Jovana Kuridža, Lena Rajić i Milica Kovačević.

Atletski klub Omladinac Prigrevica nastupio je na mitingu sa tri člana, najuspešnija je Dragana Popović, koja je osvojila 3. mesto u trci na 60 metara i 4. mesto  na 200 metara. Odličan nastup imali su i Branislav i Milana Tadić.

Na takmičenju je sa decom bio trener Bojan Tomašević kome su podršku pružili roditelji.

Za vikend koji sledi (24. i 25.08.) u Kruševcu se održava Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke, gde će Atletski klub Apatin predstavljati tri člana Đuro Borbelj u trkama na 3000 metara i 3000 metara sa preponama, Miroslav Pešić u trkama na 3000 metara i 5000 metara, dok će Filip Demić nastupiti u trci na 800 metara. Očekivanja su da sa Prvenstva Srbije, članovi AK Apatin, vrate sa jednom medaljom.

G.Čegar