četvrtak, 25 februaraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODRŽAN DRUGI SUSRET VETERANA RADNIČKOG IZ SOMBORA

U prijatnoj atmosferi restorana Slon u Somboru, u petak uveče je održan drugi susret veterana FK Radničkog na kojem je prisustvovalo 14 nekadašnjih igrača i dva člana bivših uprava najstarijeg kluba u okrugu.

Četri generacije fudbalera, koje su dres Radničkog oblačile od šezdesetih pa sve do osamdesetih godina prošloga veka družili su se nekoliko časova, uz delicije poznatog restorana i evocirali uspomene na dane provedene na Gradskom stadionu u Somboru.

Najstariji među njima bili su Mata Mišanji (1932) i Nidža Češljević (1935), a potom Klem, Bogišić, Lukić, Žuljević,Rakić, Kuzmanović, Budanović, Borota, Cvetković, Prosenica,Beljanski i Vlaškalić. Među prisutnima bili su Mirko Zorica i Milenko Vulinović-Profa, za čija imena se vezuje rad uprave ovog kluba.
Ovaj zanimljiv susret veterana organizovao je, i sve troškove snosio, bivši igrač, rođeni Somborac, a sada Beograđanin, Stevan Kuzmanović-Kuza.
Od prvog susreta ove vrste, na kojem je prisustvovalo duplo više bivših igrača, prošlo je 8 godina, i s obzirom da su u tom periodu preminula nekolicina, sledeći susret je zakazan u nekoj od naredne tri godine.

V.Janković