petak, 26 februaraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VESTI IZ SO APATIN: ODRŽANA JAVNA PREZENTACIJA PROJEKTA KLASTERA TRANSPORTA I LOGISTIKE VOJVODINE

Klaster transporta i logistike Vojvodine realizuje projekat pod nazivom „Udruživanje potencijala članica Klastera i učesnika u turističkim uslugama Dunavskog regiona u AP Vojvodini radi kooperacije na projektu razvoja nautičkog turizma sa prioritetnim usmerenjem na razvoju infrastrukture i programe za prijem rečnih putničkih brodova-kruzera“ koji je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Cilj projekta je kreiranje strategije za razvoj potrebne nautičke infrastrukture kao i formiranje adekvatnog turističkog programa koji će zadovoljiti internacionalne turoperatere i vlasnike brodova, za pristajanja u putničkim pristaništima predviđenim za međunarodni saobraćaj na Dunavu, u AP Vojvodini, uključujući i Apatin. Projekat treba da doprinese jačanje konkurentnosti udruženih klastera, drugih učesnika i lokalnih samouprava na tržištu kruz-turizma , kao jednog od prioritetnih turističkih proizvoda Republike Srbije i AP Vojvodine. Projektom je predviđeno formiranje mreže lokalnih ponuđača turističkih proizvoda/usluga, pre svega kroz neophodnu edukaciju radi postavljanja određenih standarda za prihvat turista sa kruzera, odnosno postizanje adekvatnog upravljanja turističkim resursima.

Prisutnima se na otvaranju prezentacije obratio predsednik opštine Apatin Milan Škrbić koji je istakao veliki potencijal koji nudi kruzerski turizam, a posebno je istakao kako pre nego se krene u realizaciju projekta treba napraviti jasan koncept sa kojim sve ponudama mogu da se zadrže turisti koji bi pristajali u Apatin. Predsednik opštine Apatin je istakao i da je obnova pristana koji je led prošle zime srušio prvi korak ka tome da se Apatin vrati na koridor sedam.

Prezentaciju je u nastavku prisutnima predstavio menadžer klastera mr Milan Vučinić, nakon čega su svoja iskustva u interaktivnoj diskusiji izneli Slavica Hajder iz privredne komore Vojvodine, pomoćnici pokrajinskog sekretara za privredu i turizma Branislav Bandić i Sergej Tamaš, kao i načelnik Željko Dvoržak.