utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE OFK MLADOST APATIN

U prostorijama OFK Mladost Apatin u petak popodne održana je konferencija na kojoj su se lokalnim medijima obratili predsednik kluba Aleksandar Jovanović, sportski direktor Damir Bajić i šef stručnog štaba Slobodan Bačić.

Bajić, Jovanović i Bačić

Konferencija ima za cilj predstavljanje novog igračkog kadra, novina u klubu, kao i planovima sa mlađim selekcijama. – rekao je predsednik kluba Aleksandar Jovanović koji je ujedno iskoristio priliku i da se zahvali na podršci Apatinskoj pivari i lokalnoj samoupravi.

Od sportskog direktora kluba smo saznali da su klub za sada napustila dva igrača, a da su sa nekima u toku pregovori oko daljeg statusa. Selekcija „starih“ i dovođenje novih igrača se vrši planski prema potrebama na određenim pozicijama kako bi se napravila zdrava konkurencija među igračima. Shodno tome, klub su ovog leta pojačali Goran Milanović iz Brestovca, Sebastijan Kuntić koji je prošlu sezonu nastupao u Mađarskoj, dva štopera iz Tvrđave Bača Vukašin Vujnović i Jovan Malešević, a tu su i povratnici iz prigrevačog Bratstva Stefan Ožegović i Stefan Mišković, kao i povratnik iz Nemačke na poziciji špic igrača Veljko Đumić. U planu je dovođenje još dva igrača sa kojima su pregovori trenutno u toku, a treba i napomenuti da je u klubu ostao veliki broj igrača iz prethodne sezone koji će činiti okosnicu kluba u buduće. – rekao je Damir Bajić koji je najavio i da je u fazi izrada projekta za trening dece sa posebnim potrebama.

Ofk Mladost se posle dugog niza godina posvetio radu sa omladinskom školom, a trenutno se radi  na tome da pioniri i kadeti uđu u ligu Vojvodine što se nije desilo od 2005. godine, a predstavljalo bi veliki uspeh trenutne uprave. Od ove godine osnivaju se podmladak i juniori, pa će posle dugo godina OFK Mladost imati sve selekcije od petlića do podmlatka. Želja kluba jeste da se u budućnosti bazira na deci iz sopstvenog pogona koji bi kroz selekcije dolazili do prvog tima. – izjavio Slobodan Bačić i nastavio da su od ponedeljka krenule pripreme sa prvim timom, te potvrdio najave sportskog direktora kako se očekuje dolazak još nekoliko pojačanja.

Od šefa stručnog štaba smo saznali i da će klub u pripremnom periodu odigrati nekoliko prijateljkih utakmica sve do 18. augusta kada kreću prvenstvene utakmice i borba za bodove. Očekivanja kluba ove sezonu su velika, pa se očekuje i da će navijači to prepoznati i podržati klub u borbi za visok plasman naredne sezone.