ponedeljak, 27 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODŽAČANI JOŠ JEDNOM SIGURNI

Tekstilac- Tavankut  2:0 ( 2:0)

Odžaci- Gradski stadion

Sudija: Miodrag Rakić ( Apatin) 7.

Strelci: Simić 6, Šarenac 41. minut

Tekstilac: Ignjatović 7, Šarenac 7,5, Gostović 7, Zelić 7 (Pivarov-), D. Jovanović 7 (Stevanović 6,5), Božičić 7,5 (Stokić 7), Prelić 7, Popović 7, Radojčić 7, Mitrović 7 (I. Jovanović 6,5), Simić 7,5 (Dakić-)

Tavankut: Lebović 7, Kujundžić 6, Dino 6, Gnjatović 6, I. Skenderović 7, Bursać 6,5 (Ristić 6),A. Vujić 6 (Juhas-), Pejić 6,5, N. Skenederović 6,5 (N. Vujić -), Šimić 6,5 (Saulić -), Vojnić 6,5.

Igrač utakmice: Šarenac

Igrači domaćeg tima su bez većih naprezanja savladali ekipu Tavankuta, koja se predstavila u bledom izdanju. Posle dobre akcije i cantršuta kapitena Božičića, pred golom gostiju se stvorila gužva a najprisebniji je bio Miloš Simić koji je iz blizine poslao loptu u mrežu. U roku od pet minuta Božičić je imao dve dobre prilike koje je sam sebi stvorio. Prvi put je posle solo prodora, iskosa pucao pored gola, da bi potom pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. Jedinu priliku su Tavankućani imali u 23. minutu, kada je novajlija u redovima domaćeg tima Šarenac, neoprezno izgubio loptu, Vojčić je to iskoristio i ušprintao u kazneni prostor, ali je njegov šut sa desetak metara završio iznad prečke. U 41. minutu Prelić je odlično izveo korner a Šarenac je glavom sa 12 metara poslao loptu u nebranjeni deo mreže- 2:0.

Zadovoljni vođstvom, Odžačani su u drugom poluvremenu smanjili ritam, što su gosti nastojali da iskoriste i smanje njihovo vođstvo. Sem nekoliko pokušaja, nisu uspeli da stvore nijednu ozbiljniju priliku i ugroze pouzdanog Ignjatovića.