subota, 16 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

OFK ŠIKARA NIKAD U TEŽOJ SITUACIJI

Pola tima zatražilo ispisnice

Na dvadesetak dana pred nastavak prvenstva u Međuopštinskoj ligi prvog razreda, u trenutku kada mnogi klubovi iz pomenute lige igraju prijateljske utakmice, u fudbalskom klubu OFK Šikara ništa se ne događa, nema okupljanja, nema treninga, nema kontrolnih mečeva. Stanje mirovanja zabrinjava sve one kojima je ovaj prigradski klub na srcu, a još teže će biti kada trava ozeleni na igralištu, i olista izletnička šuma.
Najava ovakvog stanja u klubu evidentna je bila i tokom minule jeseni, kada je bilo povuci-potegni na nekim utakmicama. Klub je posle jedanaest kola na poslednjem mestu na tabeli sa svega 6 bodova iako je na terenu osvojio sedam. Jedan bod je oduzela takmičarska komisija iz razloga što fudbaleri nisu otputovali na meč jesenjem prvaku, Kordunu u Kljajićevo.
Najaktivniji, ili bolje reći jedini član uprave koji radi u klubu je sekretar i sve ostalo, Vinko Lemić, i samo zahvaljujući njemu klub se i takmičio u jesenjem delu prvenstva. OFK Šikara je uz Stanišić, ekipa koja nije učestvovala u takmičenju na prvenstvu Zimske Lige u GH „Mostonga“. Kako ekipa nema ni trenera, a igrački kadar se prepolovio, i oni koji bi hteli igrati nemaju sa kime jer je više od pola jesenje ekipe zatražilo ispisnice i preselilo se u druge klubove (ŽAK, Dunav…) , a ostala su samo deca bez iskustva i utakmica u nogama.
Na Skupštini delegata u GFS Sombor prilikom izbora novog predsednika, prisutnima se obratio sekretar Lemić i opisao stanje u klubu, apelujući na pomoć, jer u protivnom nije optimista oko konačnog ishoda.
Dogodi li se da i sekretar, umoran od svega, odustane, i okrene ledja klubu, OFK Šikara gotovo sigurno pada u „ambis“, a već jesenas okrnjena Liga može do kraja prvenstva ostati i bez još jednog kluba.

V.Janković