utorak, 28 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ONO ŠTO SE ODAVNO ZNALO, SAMO SE POTVRDILO – RUKOMETAŠI PIK PRIGREVICE ŠAMPIONI

RUŠE SVE REKORDE

Kolo pre kraja, tačnije dve utakmice pre poslednjeg sudijskog zvižduka u Super ligi Vojvodine za mlađe pionire, dečake 2006. godište i mlađe, što se prvaka tiče, sve je rešeno. Mladi Prigrevčani su prvaci bez obzira na rezultate poslednje dve utakmice koje su na programu 11. maja i igraju se u Prigrevici. Nakon susreta biće proglašenje pobednika, pa će vitrine RK PIK Prigrevica biti bogatije za još jedan veoma značajan trofej.

Šampioni bez premca, rukometaši PIK Prigrevice

Ovim uspehom nade prigrevačkog rukometa obezbedili su učešće na finalnom turniru prvanstva drževa koji će se održati 1. i 2. juna u Bačkoj Palanci. Inače, minulog vikenda rukometaši PIK Prigrevice odigrali su dve utakmice koje su rešili u svoju korist, a rivali su bili Rukometnog kluba Dinamo iz Pančeva 15:12 (8:6). Na toj utakmici se istakao levi bek i kapiten Milan Lazić. A nakon toga savladan je i Rukometni klub Proleter iz Zrenjanina 15:9 (6:6). U ovoj utakmici svi dečaci su dobili šansu da pokažu šta znaju. Epitet igrača utakmice poneo je golman Dušan Zekić.

-Mi iz kluba smo zadovoljni prikazanim jer su se lavovski borili i pokazali da su zreli da sledeće godine oni nose takmičenje. Za sada smo odigrali 12 utakmica i ostvareno 12 pobeda. Preostao nam je završni turnir koji će se igrati kod nas, nakon čega će nam biti uručene medalje i pobednički pehar. Treba da odigramo još dve utakmice, jednu sa Rukometnim klubom Lavovi i drugu sa Rukometnim klubom Vojvodina. Utakmice za nas nemaju takmičarski značaj jer smo već sada obezbedili titulu prvaka Vojvodine, ali ćemo se truditi da i te dve utakmice odradimo maksimalno kako bismo prvenstvo završili sa svim pobedama bez poraza. To će biti rezultat koji će dati domaći zadatak generacijama koje dolaze, kaže trener i tvorac ove generacija Milna Nikšić i dodaje – Pozivam sve da 11. maja dođu u sportsku halu OŠ Mladost da budu naša podrška u preostalim utakmica i zahvaljujem se roditeljima naših dečaka koji nas sve vreme maksimalno podržavaju u našim usponima i padovima.

Svakako da se trebaju očekivati pune tribine, jer su mladi Prigrevčani to zaslužili a oni stariji moraju biti ponosni na njihov učinak.