subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

OSMI GREEN TOWN JAZZ FEST SOMBOR

Za osmi Green town jazz fest koji se održava 21. i 22. juna 2018 god. u bašti Bowling centra Bowling stones Sombor organizatori su pripremili nov i vrlo interesantan program o kome će ljubitelji jazz muzike sigurno dugo pričati.

Program će biti otvoren od 19h u Galeriji Kulturnog centra izložbom “Fusion” fotografa Branka Maleševića i slikara Sanje Petrović i Branislava Suvajdžića, iskrenih ljubitelja jazz umetnosti.

U bašti bowling centra Bowling stones od 20h na osmom festu prvi nastupaju Kamerni Tamburaški orkestar muzičke škole “Petar Konjević”  na čelu sa dirigentom Djurom Parčetićem, a izvodiće; laku klasiku, savremene  jazz kompozicije, i filmsku muziku,  čime će dokazati da tambura može sve.

Nakon njih planiran je nastup Istra Vojvodina kvartet Grabušić, Grbac koji će pored jazz standard predstaviti i autorsku muziku.

Za završetak prve večeri nešto potpuno neobičajeno za jazz fest,  Drum Summit; professor Miroslav Karlović i učenik Petar Radmilović kao bubnjari predvodiće  jazz bend.

Drugog dana mladi ali već afirmisani Long Play će posle 20h  predstaviti deo svoje autorske muzike i svetski jazz standard ojačan gostom iz Beča, Mras Werner – bubanj.

Iste večeri, prvi put u Somboru, ksilofonista Miloš Branisavljević i njegov  Kvartet+1  će predstaviti svoju autorsku muziku.

Za završetak druge večeri spona Beča, Novog Sada i Sombora  je ujedinila muzičare koji će uz pomoć pevačice Nevene Reljin, somborskoj publici prvi put predstaviti retko izvođene jazz kompozicije u okviru Wien – Novi Sad Connection.

Sve bliže informacije o program i učesnicima možete pronaći na www.greentownfest.rs .

Kao i na svim dosadašnjim Green town festovima ulaz za sve ljubitelje jazza  je slobodan,  a Vaše stolove možete rezervisati na tel.  063 437 7112  i u bowling centru Bowling stones lično ili na tel. 025 437 711.